Εικαστικό Κέντημα: Τα έντομα του Πάρκου - Εικόνα

Από την αρχαιότητα, το κέντημα αποτελούσε μια καθημερινή και αναγκαία απασχόληση των γυναικών. Στην πορεία αποτέλεσε ένα προσόν με το οποίο οι γυναίκες προετοίμαζαν την προίκα τους. Σήμερα το κέντημα αποτελεί μια ακόμα  μορφή τέχνης, δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας, καθώς και μια διέξοδο από τους γρήγορους και αγχωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Με το εργαστήρι εικαστικού κεντήματος θα μυηθούμε σε απλές ή και πιο σύνθετες τεχνικές κεντήματος, δημιουργώντας το δικό μας εργόχειρο εμπνευσμένο από τη μεσογειακή φύση που είναι παρούσα σε κάθε γωνιά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ξεκινώντας από το ποιο είναι το καταλληλότερο ύφασμα για να κεντήσουμε, θα καθοδηγηθούμε στις βασικές τεχνικές κεντήματος μέχρι να έχουμε στα χέρια μας ένα ολοκληρωμένο έργο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αικατερίνη και Νικολέττα Χριστοπούλου/50 Stitches of Greece

 

Τετάρτη 09 & 23/09
18.30-20.00

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για ενήλικες
Έως 22 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Την  Πέμπτη 03/09 στις 12.00 ανοίγουν οι προεγγραφές για το διάστημα 07/09 – 13/09

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

 

Πληροφορίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων:

  • Οι συμμετέχοντες/ουσες συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και να τηρούν τις αποστάσεις με βάση τις οδηγίες και τη σήμανση.
  • Η απόρριψη ΜΑΠ μιας χρήσεως (γάντια, μάσκα, κ.τλ.) θα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τη χρήση τους στους κίτρινους κάδους.
  • Η χρήση αντικειμένων κοινής χρήσεως (μολύβια, στυλό, χαρτιά, βιβλία, κτλ.) θα πρέπει να αποφεύγεται.

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 28/09, 18:30

Λέσχη Ανάγνωσης: Η μυστική ιστορία της Ντόνα Ταρτ

Περισσότερα