Εικαστικό για το Canto Ostinato

Τίτος Γουβέλης – Θοδωρής Οικονόμου – Maria-Christina Harper – Ανδρέας Φαρμάκης

 

Ένα ορόσημο του κινήματος του μινιμαλισμού παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη του εκδοχή, σε μια ιδιαίτερη μουσική performance από τέσσερις καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

Ένας πιανίστας από τον χώρο της κλασικής μουσικής, ένας συνθέτης μουσικής για το θέατρο και διακεκριμένος αυτοσχεδιαστής, μια αρπίστα της avant garde, world και πειραματικής σκηνής και ένας σολίστ κρουστών της κλασικής και σύγχρονης μουσικής, συναντώνται δημιουργικά σε ένα εγχείρημα προκλητικό τόσο για τους ίδιους όσο και για το φιλόμουσο κοινό: το έργο Canto Ostinato του Simeon ten Holt.

Γραμμένο το 1976 για τέσσερα πληκτροφόρα, το Canto Ostinato αποτελεί το εμβληματικότερο ίσως μινιμαλιστικό έργο, καθώς βασίζεται σε ένα απλό μοτίβο που επαναλαμβάνεται και διευρύνεται. Αποτελούμενο από 106 μουσικά κύτταρα, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να επαναληφθούν επ’ αόριστον ανάλογα με την παρόρμηση των εκάστοτε μουσικών, η εκτέλεσή του συνιστά μια μοναδική performance.

Οι Τίτος Γουβέλης, Θοδωρής Οικονόμου, Μaria-Christina Harper και Ανδρέας Φαρμάκης, καλλιτέχνες διακεκριμένοι, ο καθένας στο είδος του μα προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά τοπία, θέτουν εαυτούς εκτός πεπατημένης και συμπράττουν στο περίφημο Canto Ostinato, εξερευνώντας ζωντανά τις ηχητικές, αρμονικές και εκφραστικές δυνατότητες ενός απαράλλαχτου μοτίβου.

 

Συντελεστές:
Τίτος Γουβέλης, πιάνο
Θοδωρής Οικονόμου, πιάνο
Maria-Christina Harper, άρπα
Ανδρέας Φαρμάκης, μαρίμπα

 

Δευτέρα 27/01  |  20.30

Για ηλικίες 6 ετών και άνω

Τιμή εισιτηρίου: 10€ και 5€ (μειωμένο)

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας. 

*Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 07/01 για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ (έως 50 θέσεις για Μέλη και καλεσμένο).
 
*Η προπώληση εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Τετάρτη 08/01.

Σημεία προπώλησης:

- ηλεκτρονικά 
- ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services: www.ticketservices.gr
- Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ)
- εκδοτήριο: Ticket Services (Πανεπιστημίου 39)
- τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία. 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 19/01, 21:00

Jazz Chronicles: Μπάμπης Παπαδόπουλος-Ακούστικ Σετ

Περισσότερα

Κυριακή 26/01, 17:00

Παραβάσεις: Ελφρίντε Γέλινεκ - H πιανίστρια

Περισσότερα