Εικαστικό για την οπτικοακουστική εγκατάσταση Picasso

Σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, η multimedia εγκατάσταση «Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος» δεν θα λειτουργεί μέχρι τις 30/04.

 

Ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στα πρώτα δημιουργικά χρόνια του Πάμπλο Πικάσο (περίοδος 1900-1907), μέσα από multimedia εφαρμογές που φέρνουν τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη, αλλά και με το ιστορικό πανόραμα της εποχής.

Δύο διαδραστικά βιβλία συνδυάζουν την εμπειρία των τυπωμένων, εικονογραφημένων βιβλίων με τις απεριόριστες δυνατότητες των ψηφιακών μέσων. Το περιεχόμενό τους επικεντρώνεται στη στιλιστική ανάπτυξη του Πικάσο κατά την επταετία 1900-1907, κατά την οποία άνοιξε τον δρόμο για την εμφάνιση του Κυβισμού.

Μέρη των βιβλίων είναι τυπωμένα, ενώ άλλα έχουν κινούμενες εικόνες που προβάλλονται όταν ο επισκέπτης ακουμπήσει ένα συγκεκριμένο σημείο του βιβλίου. Για παράδειγμα, ακουμπώντας σημεία στον χάρτη του Παρισιού, εμφανίζονται σε μεγέθυνση φωτογραφίες από γκαλερί, στούντιο ή εστιατόρια. Με την αφή αλλάζουν, επίσης, τα χρώματα ενός πίνακα ή εμφανίζονται τα προσχέδια του καλλιτέχνη για ένα έργο του. Σύντομα ηχητικά στοιχεία συμπληρώνουν τις κινούμενες εικόνες και ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Επιπλέον, μέσα από μία ταινία με δέκα κεφάλαια παρουσιάζεται το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εργάστηκε ο Πικάσο. Η ταινία αφηγείται τα ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη, κατά την περίοδο 1900-1907. Αποσπάσματα από φιλμ της περιόδου που δείχνουν το Παρίσι, τη Βαρκελώνη ή το Γκόσολ μεταφέρουν τους θεατές στην ατμόσφαιρα της εποχής, σημαντικοί πίνακες εμφανίζονται σε close-up και απεικονίζουν τη δημιουργική εξέλιξη του Πικάσο, ενώ τα κείμενα σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, υπογραμμίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη του μεγάλου δημιουργού.

H συγκεκριμένη παραγωγή είναι σε συνέχεια της έκθεσης “The Young Picasso” που πραγματοποιήθηκε στο Fondation Beyeler της Ελβετίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σύλληψη και υλοποίηση των βιβλίων και της ταινίας: iart σε συνεργασία με το Fondation Beyeler.

Ως μέρος των προνομίων τους, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ και ο καλεσμένος τους απολαμβάνουν τη multimedia εγκατάσταση με αποκλειστικά slots, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο.

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη
14.00 & 19.00

Κάθε Σάββατο
12.00 & 19.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΕΒΕ

Έως 10 συμμετοχές ανά κύκλο
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι σύνδεσμοι για τις προκρατήσεις αποστέλλονται στα Μέλη μέσω του SNFCC Members Newsletter.

 

Φωτογραφίες από τα έργα: © Succession Picasso 2020
- Autoportrait, 1901
- Famille de saltimbanques avec un singe, 1905

Δείτε ακόμα

Τετάρτη 04/03, 08:30

Ακύρωση: Members Events: Κυκλική Προπόνηση για Μέλη

Περισσότερα

Κυριακή 29/03, 11:00

Ακύρωση - Members Events: Καλοκαιρινοί βολβοί: από τη φύση στον κήπο και το μπαλκόνι μας

Περισσότερα

Τρίτη 10/03, 18:00

Members Events: Μορφές μέσα από τις γραμμές: Ροζ Περίοδος

Περισσότερα