Εικαστικό για τo εργαστήρι Τυπογραφία & Μεταξοτυπία

Σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, το εργαστήρι ακυρώνεται. 

 

Τον Μάρτιο η συνεργασία του ΚΠΙΣΝ με το Goethe-Institut Athen συνεχίζεται, στο πλαίσιο της 100ής επετείου από την ίδρυση της Σχολής Bauhaus, με ομιλίες και εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Tο «Bauhaus στα 100» εξερευνά την κληρονομιά της πιο εμβληματικής σχολής art & design του περασμένου αιώνα στην αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχέδιο, τις τέχνες, τον χορό και την παιδαγωγική.

Στο εργαστήριο του Μαρτίου θα ανακαλύψουμε την τυπογραφία, αλλά και την ιδιαίτερη τέχνη της μεταξοτυπίας, στο πλαίσιο της Σχολής του Bauhaus.

Θα μάθουμε πώς εξελίχθηκε η τυπογραφία τόσο στη σχολή Bauhaus της Βαϊμάρης, με δασκάλους τον Λάζλο Μοχόλυ-Νάγκυ και τον Βασίλι Καντίνσκι, όσο και στη Σχολή του Ντέσσαου με δάσκαλο τον Χέρμπερτ Μπάγιερ. Παράλληλα, θα πειραματιστούμε με μία από τις σημαντικότερες τεχνικές εκτύπωσης, τη μεταξοτυπία. Θα μελετήσουμε χαρακτηριστικά δείγματα σχεδίων από βιβλία και ιστοσελίδες, όπως οι γραφικές απεικονίσεις και τα σχέδια του Μπάγιερ με τα βασικά γεωμετρικά σχήματα, αλλά και έργα του Γιόζεφ Άλμπερς. Στη συνέχεια, θα τυπώσουμε σχέδια μέσω της τεχνικής της μεταξοτυπίας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Νικολέττα Σταθοπούλου, Κλαίρη Σιακαγιάννη και Αλθαία Μενάγια, Εκπαιδευτικοί

 

Παρασκευή 20/03 
17.30-20.30

Για ενήλικες
Έως 12 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Έναρξη προεγγραφής τη Δευτέρα 09/03 στις 12.00

Φωτογραφία © James Puckett

 

Δείτε ακόμα

Τετάρτη 11/03, 19:00

To Bauhaus στα 100: Προκλητικές ανακατασκευές κτιρίων

Περισσότερα

Κυριακή 08/03, 12:00

Εργαστήρια Bauhaus για οικογένειες: Χρώμα-φόρμα-ζωγραφική

Περισσότερα