δημιουργικό με μουσικούς

Ακύρωση εκδηλώσεων Αποκριάς (01/03) & Καθαράς Δευτέρας (02/03)

Μετά τη σχετική Υπουργική Απόφαση και την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, οι εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που είχαν προγραμματιστεί την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (01/03) και την Καθαρά Δευτέρα (02/03) ακυρώνονται.

Κατά συνέπεια, η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης (parking αεροπορίας) στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου (Taekwondo) δεν θα είναι διαθέσιμη.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

Στην περίπτωση τροποποίησης του προγράμματος σε συνέχεια νέων μέτρων, προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους για συγκεκριμένες εκδηλώσεις να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας SNFCC.org και τις σελίδες μας στα social media.

 

Μια μεγάλη γιορτή καταλαμβάνει το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ απ' άκρη σ' άκρη, καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή με ένα ξέφρενο μουσικοχορευτικό γαϊτανάκι!

Ένα πανόραμα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής παρουσιάζεται την Καθαρά Δευτέρα με την επιμέλεια του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα. Νησιώτικοι μπάλοι συναντιούνται με ηπειρωτικά πωγωνίσια, καλαματιανά και τσάμικα μπλέκονται με μακεδονίτικα συρτά, ενώ πολίτικα χασάπικα και σμυρναίικοι καρσιλαμάδες συμπληρώνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, προσκαλώντας μας να πάρουμε μέρος σε μια τελετουργία παραδοσιακού γλεντιού. Ένα καλειδοσκόπιο αναφορών που ανασύρονται από το αρχαίο παρελθόν και μας θυμίζουν τις ρίζες αυτού του τόπου.

Ο δεξιοτέχνης του βιολιού Νίκος Οικονομίδης συμπράττει με την τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού και η Κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα μοιράζεται τη σκηνή με τα «Χάλκινα της Κοζάνης» και τον τραγουδιστή Ηλία Γάκο. Όλοι μαζί στρώνουν το μουσικό χαλί πάνω στο οποίο θα χορέψουν οι «Κουδουνάτοι» και οι «Γλεντιστάδες» του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», καθώς και ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Το Χοροστάσι».

Συντελεστές:
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Κομπανία Νίκου Οικονομίδη
Νίκος Οικονομίδης, βιολί-τραγούδι
Κυριακή Σπανού, τραγούδι
Παναγιώτης Βέργος, σαντούρι
Γιώργος Γαβράς, λαγούτο

Κομπανία Δημήτρη Κώτσικα
Δημήτρης Κώτσικας, κλαρίνο-τραγούδι
Ηλίας Γάκος, τραγούδι
Γιώργος Κώτσικας, βιολί
Νίκος Αγγελόπουλος, λαγούτο
Μάρκος Τζιούκαλας, τρομπέτα
Γιώργος Τσίγγανας, τρομπόνι
Θανάσης Κώτσικας, κρουστά

«Κουδουνάτοι» και «Γλεντιστάδες» από τον Σύλλογο Μεσοτοπιτών
Λέσβου «Η Αναγέννηση» (επιμέλεια: Κώστας Πιπίνης)

Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Το Χοροστάσι»
(επιμέλεια: Γιώργος Βελισσαρόπουλος)

Επιμέλεια ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης

 

Καθαρά Δευτέρα 02/03 
12.00-15.00

Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 02/03, 17:00

Ακύρωση: Βήμα-βήμα στην τέχνη: Κοίτα κοίτα, ένας χαρταετός!

Περισσότερα

Δευτέρα 02/03, 11:30

Ακύρωση: Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Η Κυρά Σαρακοστή

Περισσότερα