Εικαστικό για το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης Αεί Διδασκόμενοι

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ επιστρέφουν σε μια νέα εκδοχή για ενήλικες, μέσα από το πρόγραμμα Αεί Διδασκόμενοι που πραγματοποιείται και φέτος στο ΚΠΙΣΝ. Ελάτε να συνθέσουμε τη δική μας μουσική, να φτιάξουμε φαντ–αστικά τοπία, να ανακυκλώσουμε υλικά και να διερευνήσουμε τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και της βιωσιμότητας, με τρόπο απλό, βιωματικό και ψυχαγωγικό: παίζοντας, εξερευνώντας και δημιουργώντας σαν παιδιά!

 

Βιώσιμος Πλανήτης

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς το ΚΠΙΣΝ έχει κατορθώσει ν’ αποτελεί πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας;

Ελάτε να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα με ψυχαγωγικό τρόπο, μέσω πειραμάτων και κατασκευών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μπαίνουμε σ’ ένα μικρό εργαστήριο ανακύκλωσης και μαθαίνουμε ν’ ανακυκλώνουμε τα δικά μας πλαστικά, μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα αντικείμενα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δρ. Ι. Κωλέτσης, Δρ Ελ. Γαλανάκη, Φυσικοί - Μετεωρολόγοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

 

Παρασκευή 17/01
10.00-11.30

Για ενήλικες
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Έναρξη προεγγραφής τη Δευτέρα 06/01 στις 12.00

Το πρόγραμμα Αεί Διδασκόμενοι και τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 13/01, 10:00

Αεί Διδασκόμενοι: Πειραματίζομαι και συνθέτω με αφορμή το Hip Hop

Περισσότερα

Τρίτη 14/01, 10:00

Αεί Διδασκόμενοι: Αθήνα, μία πόλη οικοσύστημα

Περισσότερα

Πέμπτη 09/01, 10:00

Αεί Διδασκόμενοι: Το κλίμα αλλάζει

Περισσότερα