Φωτογραφία του συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες και της συγγραφέως και μεταφράστριας Μαρίας Κοδάμα

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ γεννήθηκε το 2008 με σκοπό την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής.

 

Τελετή Εγκαινίων | 19.00 – 19.30

Το 11ο Φεστιβάλ ΛΕΑ εγκαινιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο αναγνωρισμένος Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, Επίτιμος Πρόεδρος του Φεστιβάλ, θα καλωσορίσει τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό η Πρέσβης του Παναμά, πρύτανης της Ομάδας Πρεσβειών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (GRULAC), ο Πρέσβης της Ισπανίας, ο Πρέσβης της Πορτογαλίας, εκπροσωπώντας και τη Βραζιλία, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Αbanico, και του Φεστιβάλ ΛΕΑ.

Φωτογραφία του συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες και της συγγραφέως/μεταφράστριας Μαρίας Κοδάμα

Ο Χόρχε Λούις Μπόρχες μέσω του βλέμματος της Μαρίας Κοδάμα | 19.30 – 20.30

Η συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρία Κοδάμα υπήρξε σύντροφος και δεύτερη σύζυγος του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, του πιο οικουμενικού Αργεντίνου συγγραφέα. Τελεί χρέη διευθύντριας του Διεθνούς Ιδρύματος Χόρχε Λουίς Μπόρχες, το οποίο αφιερώνεται στην προστασία και προώθηση του έργου του συγγραφέα. Στο 11ο Φεστιβάλ ΛΕΑ, η Μαρία Κοδάμα συζητά με τον Έλληνα δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή σχετικά με το έργο και το σύμπαν του μεγάλου αυτού συγγραφέα.

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής και σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.

 

Παρασκευή 07/06, 19.00 - 20.30

Ελεύθερη είσοδος
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

 

Δείτε ακόμα

04/06, 11/06

Τάσης Παπαϊωάννου: Σκέψεις για την αρχιτεκτονική και την πόλη

Περισσότερα