Εικαστικό Εργαστήριο Μελών| Τέχνη και Παραδοσιακές Τεχνικές: Φυτικές βαφές Shibori

Τον Φεβρουάριο συνεχίζουμε τον νέο κύκλο εργαστηρίων ενηλίκων για το 2024 αποκλειστικά για Μέλη, με θεματική εμπνευσμένη από την τέχνη και τις παραδοσιακές τεχνικές από όλο τον κόσμο. Τα μηνιαία εργαστήρια περιλαμβάνουν φυτικές βαφές, κέντημα, υφαντική, χειροτεχνίες και πολλές συνεργασίες -έκπληξη!

Περισσότερα
Members’ Creative Workshop | Art and Traditional Techniques: Shibori plant-based dye workshop - Εικόνα

Εργαστήριο χορού Μελών | Παραδοσιακοί χοροί της Κάτω Ιταλίας

Με αφορμή την έναρξη του τριωδίου συναντιόμαστε σε έναν κύκλο γιορτινών εργαστήριων με παραδοσιακούς χορούς της Κάτω Ιταλίας, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, μόνο για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ!  Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η ιστορία και η παράδοση των ελληνόφωνων χωριών της Νότιας Ιταλίας  συνδέονται με τον χορό, τις ταραντέλες, τα τραγούδια και τη μουσική με τα παραδοσιακά της κρουστά. Μέσα από τον χορό και το τραγούδι του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες γίνονται ταυτόχρονα χορευτές και μουσικοί.  Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, με ξεχωριστά slots για το κάθε γκρουπ.

Περισσότερα
Members Dancing Workshop | Traditional Dances of Southern Italy - Εικόνα

Ξενάγηση στην έκθεση «Μάρκος Καμπάνης: Έργα 1990 -2020 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος»

Μια περιήγηση στην έκθεση Μάρκος Καμπάνης: Έργα 1990-2020 αποκλειστικά για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ λίγο πριν κλείσει τις πόρτες της για το κοινό. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης και τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολύπτυχη εικαστική δραστηριότητα του δημιουργού και να συνομιλήσουν για το έργο του. 

Περισσότερα
Guided tour of the exhibition “Markos Kampanis: 1990–2020 Works” at the National Library of Greece - Εικόνα

Mέλη ΚΠΙΣΝ εκτός των Τειχών | Παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου: Επίσκεψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου*, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία backstage ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.  Ο ιστορικός φορέας θα μας φιλοξενήσει στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά studio, στην αίθουσα σύνταξης των ειδήσεων, στο Αρχείο της ΕΡΤ, και στα studio των Μουσικών Συνόλων. *Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO και γιορτάζεται στις 13 Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Περισσότερα
Mέλη ΚΠΙΣΝ εκτός των Τειχών | Παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου: Επίσκεψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Εικόνα

Λέσχη Κινηματογράφου: How to have sex (2023)

Δες την ταινία και έλα να τη συζητήσουμε παρέα με τους συντονιστές του Cinobo! Η Λέσχη Κινηματογράφου των Μελών τον Φεβρουάριο συζητάει την ταινία How to have sex. Καλύτερη ταινία στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών και Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για ένα από εκείνα τα σπάνια ντεμπούτα στα οποία δε μπορείς παρά να αναγνωρίσεις ένα τεράστιο νέο ταλέντο. Η Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ παρατηρεί χωρίς ποτέ να φλυαρεί, παραδίδοντας μια εκπληκτική σπουδή πάνω στη συναίνεση με τρόπο απόλυτα σύγχρονο.

Περισσότερα
Film Club: How to Have Sex (2023) - Εικόνα