#snfccAtHome: music Κωνσταντίνος Βήτα

Με τον Κωνσταντίνο Βήτα συνεχίστηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 21.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ #snfccAtHome: music. Ο αγαπημένος δημιουργός τραγούδησε ζωντανά από τον Θόλο, την εγκατάσταση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία.

Απολαύστε ξανά τη συναυλία στο snfcc.org/kbhta καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Περισσότερα

#snfccAtHome: music Nalyssa Green

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 20.30, η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ #snfccAtHome: music φιλοξένησε τη Nalyssa Green. Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ζωντανά από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, η ταλαντούχα συνθέτης, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια ερμήνευσε τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της, με τη συνοδεία πιάνου και κιθάρας, και με τη χαρακτηριστική ατμοσφαιρική φωνή της.

Ακούστε τη συναυλία στο snfcc.org/nalyssa καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Περισσότερα

Παραβάσεις live: Δεσποινίς Τζούλια, August Strindberg

Στις τελευταίες, για φέτος, Παραβάσεις, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 21.00, σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Ακύλλας Καραζήσης ερμήνευσαν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο Δεσποινίς Τζούλια, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά.

Η Δεσποινίς Τζούλια, το γνωστότερο θεατρικό έργο του Σουηδού δραματουργού August Strindberg, πραγματεύεται τον έρωτα, την εξουσία, την πάλη των φύλων και τη σύγκρουση των κοινωνικών τάξεων. 

Περισσότερα

Παραβάσεις live: Σύλβια Πλαθ, Ο γυάλινος κώδων

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 20.30, οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, παρουσίασαν, σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο και χωρίς την παρουσία κοινού, το μυθιστόρημα της Σύλβια Πλαθ, Ο γυάλινος κώδων. Το έργο ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Αλεξία Καλτσίκη και Μιχάλης Σαράντης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά.

Παρακολουθήστε ξανά τις Παραβάσεις στο snfcc.org/plath, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Περισσότερα

Παραβάσεις live: Η Κασσάνδρα και ο Λύκος

Την Κυριακή 17/05 στις 20.30, σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο, χωρίς την παρουσία κοινού, οι Μαρία Κεχαγιόγλου και Ελίνα Ρίζου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά, ερμήνευσαν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, Η Κασσάνδρα και ο Λύκος. Το έργο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ.

Παρακολουθήστε το έργο στο snfcc.org/karapanou ή στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Περισσότερα

Live Διαλέξεις

Το ΚΠΙΣΝ, ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιόδου που διανύουμε, πραγματοποιεί μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρακολουθήστε ξανά τις πρώτες διαλέξεις με τους διακεκριμένους επιστήμονες Έφη Λάγιου-Λιγνού και Δημήτρη Αναγνωστόπουλο που, μέσα από τις ομιλίες τους, εστίασαν στο πώς τα παιδιά και οι έφηβοι βιώνουν την κρίση του κορωνοϊού. Παράλληλα, ο καταξιωμένος καθηγητής Κώστας Κωστής ανέλυσε ιστορικά το επιδημικό φαινόμενο και τις επιδράσεις που μπορεί να ασκήσει στη ζωή μας.

Περισσότερα

Αναγνώσεις: Το καπλάνι της βιτρίνας

Η διαδικτυακή σειρά Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του ΚΠΙΣΝ παρουσίασε ένα έργο - σταθμό της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη, διάβασε με χιούμορ και ζεστασιά την αγαπημένη αυτή ιστορία, ενώ τις αναγνώσεις συνόδευσαν πρωτότυπα έργα του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη και μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Απολαύστε ξανά τα 10 επεισόδια της σειράς!

Περισσότερα

Αναγνώσεις: Τρελαντώνης

Η διαδικτυακή σειρά Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του ΚΠΙΣΝ μας προσκαλεί στον κόσμο του άτακτου και σκανταλιάρη Τρελαντώνη! Ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διάβασε το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα Τρελαντώνης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση συνόδευσαν τέσσερις πρωτότυποι πίνακες που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης, καθώς και μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Απολαύστε ξανά τις αναγνώσεις του Τρελαντώνη!

Περισσότερα

Αναγνώσεις: ελληνική λογοτεχνία

Ο κύκλος της διαδικτυακής ηχητικής σειράς Αναγνώσεις μας συστήνει σπουδαία έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. 

Η σειρά Αναγνώσεις (11 σημαίνοντα κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας, διαβασμένα από καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς) θα παραμείνει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, αποτελώντας ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού. Ιδιαίτερα στοχεύει στους νέους, τους μαθητές και τους σπουδαστές, προσφέροντάς τους μια διαφορετική εμπειρία σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων.

Περισσότερα

Δραστηριότητες για παιδιά

Αγαπημένα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνονται σε διαδικτυακές δράσεις και μας μαθαίνουν να φροντίζουμε τα φυτά μας, να φτιάχνουμε το δικό μας κόμικ αλλά και δημιουργίες εμπνευσμένες από τον Πάμπλο Πικάσο. Ανακαλύπτουμε, επίσης, τον κόσμο της έρευνας και του πειράματος, μαθαίνουμε για τα ολυμπιακά αθλήματα και παίζουμε μουσική με αντικείμενα που βρίσκουμε σπίτι μας.

Παράλληλα, νέα διαδικτυακά προγράμματα μας δίνουν την ευκαιρία να φτιάξουμε πρωτότυπες χειροτεχνίες, αλλά και να ακούσουμε αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας μέσα από τις αναγνώσεις σπουδαίων ηθοποιών.

Περισσότερα

Παραβάσεις: Το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ

Το #snfccAtHome μοιράζεται μαζί σας επιλεγμένες ηχογραφήσεις από τη σειρά «Παραβάσεις: το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ», διαθέσιμες για πρώτη φορά ψηφιακά.

Αριστουργήματα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας έρχονται ξανά στο προσκήνιο, καθώς γνωστοί ηθοποιοί ξετυλίγουν διαφορετικές ιστορίες, χαρακτήρες και εποχές μέσα από μια ιδιαίτερη σκηνική ανάγνωση.

Περισσότερα

Μαγνητοσκοπημένες Διαλέξεις

Το #snfccAtHome σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποίηση, την τέχνη, την ιστορία και την αρχιτεκτονική. Παρακολουθήστε τις μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις διακεκριμένων καθηγητών και κριτικών της ποίησης στο ΚΠΙΣΝ και ξεδιπλώστε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από μια πλούσια θεματολογία.

Γνωρίστε το έργο σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, αλλά και τις τοπικές φορεσιές του 18ου και 19ου αιώνα στον ελλαδικό χώρο.

Περισσότερα