#snfccAtHome: music Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live από το ΚΠΙΣΝ

Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη συνεχίστηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 21.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ #snfccAtHome: music. Σε μια εποχή που κρατάμε αποστάσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατάφερε να καταργήσει την απόσταση μέσα από τη μαγεία του τραγουδιού. Μόνος επί σκηνής, έπαιξε και ερμήνευσε τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Με μια κιθάρα και ένα λαούτο, μοιράστηκε μαζί μας συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες.

Η συναυλία θα παραμείνει διαθέσιμη για 60 ώρες στην ιστοσελίδα, στο Facebook και στο YouTube του ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερα

#snfccAtHome: music Ο Κωνσταντίνος Βήτα live από το ΚΠΙΣΝ

Ο Κωνσταντίνος Βήτα έρχεται το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 21.00 στη διαδικτυακή σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ #snfccAtHome: music. Με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τη σειρά, θα τραγουδήσει από τον Θόλο, την εγκατάσταση στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία.

Hip hop και ηλεκτρονικοί ρυθμοί, πειραματικές προσεγγίσεις και συνθέσεις, όλα αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη μουσική και τους στίχους του αγαπημένου δημιουργού.

Περισσότερα

#snfccAtHome: music Η Nalyssa Green live από το ΚΠΙΣΝ

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 20.30 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ #snfccAtHome: music φιλοξενεί τη Nalyssa Green. Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ζωντανά από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, η ταλαντούχα συνθέτης, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια θα παρουσιάσει μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το διαδικτυακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, ερμηνεύοντας τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της, με τη συνοδεία πιάνου ή κιθάρας, και με τη χαρακτηριστική ατμοσφαιρική φωνή της.

Περισσότερα

Παραβάσεις live: Σύλβια Πλαθ, Ο γυάλινος κώδων

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 20.30, οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, συνεχίζουν διαδικτυακά την αναδρομή τους στις πιο ριζοσπαστικές φωνές της λογοτεχνίας με επίκεντρο τη γυναίκα. Σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο, χωρίς την παρουσία κοινού, η Αλεξία Καλτσίκη και ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύουν το μυθιστόρημα της Σύλβια ΠλαθΟ γυάλινος κώδων, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά.

Παρακολουθήστε τις Παραβάσεις ζωντανά στο snfcc.org/plath, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Περισσότερα

Παραβάσεις live: Η Κασσάνδρα και ο Λύκος

Την Κυριακή 17/05 στις 20.30σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού, οι Μαρία Κεχαγιόγλου και Ελίνα Ρίζου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά, ερμήνευσαν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, Η Κασσάνδρα και ο Λύκος. Το έργο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ.

Παρακολουθήστε το έργο στο snfcc.org/karapanou ή στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Περισσότερα

Live Διαλέξεις

Το ΚΠΙΣΝ, ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιόδου που διανύουμε, πραγματοποιεί μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρακολουθήστε ξανά τις πρώτες διαλέξεις με τους διακεκριμένους επιστήμονες Έφη Λάγιου-Λιγνού και Δημήτρη Αναγνωστόπουλο που, μέσα από τις ομιλίες τους, εστίασαν στο πώς τα παιδιά και οι έφηβοι βιώνουν την κρίση του κορωνοϊού. Παράλληλα, ο καταξιωμένος καθηγητής Κώστας Κωστής ανέλυσε ιστορικά το επιδημικό φαινόμενο και τις επιδράσεις που μπορεί να ασκήσει στη ζωή μας.

Περισσότερα

Αναγνώσεις: Το καπλάνι της βιτρίνας

Η διαδικτυακή σειρά Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του ΚΠΙΣΝ παρουσίασε το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας, με την ερμηνεία της Όλιας Λαζαρίδου και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη.

Τις αναγνώσεις συνόδευσαν πρωτότυπα έργα του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη και μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Απολαύστε ξανά τα 10 επεισόδια της σειράς και μείνετε συντονισμένοι για τις αναγνώσεις του μυθιστορήματος Τρελαντώνης της Πηνελόπης Σ. Δέλτα που ξεκινούν την Τρίτη 26/05 στις 18.00.

Περισσότερα

Αναγνώσεις: Τρελαντώνης

Η διαδικτυακή σειρά Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του ΚΠΙΣΝ μας προσκαλεί στον κόσμο του άτακτου και σκανταλιάρη Τρελαντώνη! Ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα Τρελαντώνης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση συνοδεύουν τέσσερις πρωτότυποι πίνακες που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης, καθώς και μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18.00, ξεκινώντας από την Τρίτη 26/05.

Περισσότερα

Αναγνώσεις: νεοελληνική λογοτεχνία

Στη διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις του ΚΠΙΣΝ, διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί διαβάζουν διηγήματα, νουβέλες και πεζογραφήματα, όλα κείμενα ορόσημα. Στόχος της σειράς είναι να επανασυστήσει στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό, αυτόν της ανάγνωσης.

Ακούστε ξανά τις αναγνώσεις εμβληματικών έργων από σπουδαίους ηθοποιούς και μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο διαδικτυακό ραντεβού μας την Τετάρτη 10/06 στις 19.00. Ο μεγάλος Έλληνας πρωταγωνιστής Χρήστος Λούλης διαβάζει αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντσου Κορνάρου.

Περισσότερα

Άθληση στο Πάρκο

Τα προγράμματα αθλητισμού και ευεξίας επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μειωμένο αριθμό συμμετοχών, προκρατήσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Βελτιώνουμε την αντοχή, την ενδυνάμωση και την ισορροπία με Μat Pilates, Yoga, Άσκηση και Μνήμη, Άθληση στην 3η ηλικία, Qigong, Tai Chi και SNFCC Running Team, ενώ μέσα από ένα νέο πρόγραμμα ανακαλύπτουμε το ταλέντο μας στον αθλητισμό.

Τα αθλητικά πργράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδο.

Περισσότερα

Δραστηριότητες για παιδιά

Μέσα από το snfccAtHome Kids, αγαπημένα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνονται σε διαδικτυακές δράσεις και φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση, στην επιστήμη και την τέχνη. Μαθαίνουμε να φροντίζουμε τα φυτά μας, φτιάχνουμε το δικό μας κόμικ και δημιουργούμε συνθέσεις εμπνευσμένες από τον Πάμπλο Πικάσο. Παράλληλα, παίζουμε μουσική με αντικείμενα που βρίσκουμε σπίτι μας, ενώ μέσα από έρευνα, πείραμα και κατασκευές μαθαίνουμε για τη βιωσιμότητα, το κλίμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Και φυσικά, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους για να γυμναζόμαστε στο σπίτι.

Ακόμη, νέα διαδικτυακά προγράμματα μας δίνουν την ευκαιρία να φτιάξουμε πρωτότυπες χειροτεχνίες, αλλά και να ακούσουμε αγαπημένες ιστορίες της παιδικής ελληνικής λογοτεχνίας μέσα από τις αναγνώσεις σπουδαίων ηθοποιών.

Περισσότερα

Παραβάσεις: Το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ

Το #snfccAtHome μοιράζεται μαζί σας επιλεγμένες ηχογραφήσεις από τη σειρά «Παραβάσεις: το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ», διαθέσιμες για πρώτη φορά ψηφιακά.

Αριστουργήματα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας έρχονται ξανά στο προσκήνιο, καθώς γνωστοί ηθοποιοί ξετυλίγουν διαφορετικές ιστορίες, χαρακτήρες και εποχές μέσα από μια ιδιαίτερη σκηνική ανάγνωση.

Περισσότερα

Μαγνητοσκοπημένες Διαλέξεις

Το #snfccAtHome σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποίηση, την τέχνη, την ιστορία και την αρχιτεκτονική. Παρακολουθήστε τις μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις διακεκριμένων καθηγητών και κριτικών της ποίησης στο ΚΠΙΣΝ και ξεδιπλώστε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από μια πλούσια θεματολογία.

Γνωρίστε το έργο σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, αλλά και τις τοπικές φορεσιές του 18ου και 19ου αιώνα στον ελλαδικό χώρο.

Περισσότερα