Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά: Κατασκευάζω σε τρεις κλίμακες

Τον Ιανουάριο η ομάδα Αka Architecture Athens υποδέχεται τους μικρούς φίλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τρία αυτοτελή εργαστήρια αρχιτεκτονικής. Στόχος των εργαστηρίων είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με βασικές αρχιτεκτονικές έννοιες και να ανακαλύψουν διαφορετικούς τρόπους αναπαραστάσεων βάσει της κλίμακας που χρησιμοποιείται κάθε φορά.

Περισσότερα
Architecture Workshop for Children: Building on three scales - Εικόνα

Εργαστήριο για ενήλικες: Σχεδιάζοντας σε Επίπεδα

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη συναρπαστική δύναμη της σύνθεσης, ως τρόπου δημιουργίας εντυπωσιακών κολλάζ, ενώ θα πειραματιστούν με ποικίλα υλικά σχεδίου και ζωγραφικής, αναδεικνύοντας τις εκφραστικές ιδιότητες του χρώματος.

Περισσότερα
Workshop for adults: Drawing in Layers - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: Το Παράξενο πάει στο Τυπογραφείο

Το Παράξενο επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ, ανακατεύει τα βιβλία στα ράφια και τρυπώνει στο τυπογραφείο. Αυτή τη φορά σας προσκαλούμε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και να εξερευνήσουμε μαζί την ιστορία και τις τεχνικές του τυπώματος. Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα έχουμε την ευκαιρία να αποτυπώσουμε αλλά και να αναπαραγάγουμε λέξεις και εικόνες, όπως πάντα με παράξενους, διαφορετικούς και πρωτότυπους τρόπους. Σας περιμένουμε σε τρία εργαστήρια που θα αφήσουν μεγάλο αποτύπωμα!

Περισσότερα
Visual Arts Workshop: What’s Strange in a Print Shop - Εικόνα

Εργαστήριο upcycling: Νέες δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά

Σε αυτό τον κύκλο εργαστηρίων, ανακαλύπτουμε την τέχνη της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης (upcycling). Αξιοποιούμε τις ιδιότητες οικιακών απορριμμάτων αλλά και παλιών ή άχρηστων αντικειμένων που βρίσκουμε με μεγάλη ευκολία στον χώρο μας, όπως κάψουλες καφέ, φελλούς, περιοδικά, εφημερίδες, σπάγκους, χαρτόνια και χαρτιά και τα μεταμορφώνουμε σε μοναδικά κοσμήματα, σημειωματάρια, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Περισσότερα
Upcycling Workshop: New creations made of recyclable materials - Εικόνα

Εικαστική δράση: Η Χώρα των Πουλιών

Την Καθαρά Δευτέρα ζωγραφίζουμε όλοι μαζί στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ!  Με αφορμή τον πίνακα του εικαστικού Σπύρου Βασιλείου, χρωματιστά πουλιά και ιπτάμενα αντικείμενα αποτυπώνονται στο χαρτί δημιουργώντας έναν κόσμο φαντασιακό – ωδή στην ελευθερία, σε μια εικαστική συλλογική δράση ανοιχτή για όλους.  Για παιδιά 4 ετών και άνω Ελεύθερη ροή, με σειρά προτεραιότητας Καθαρά Δευτέρα 27/02, 11.00-15.00  Αγορά  

Περισσότερα
Εικαστική δράση: Η Χώρα των Πουλιών  - Εικόνα