Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας: Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ - Ιούνιος

Με αφετηρία τον τρόπο που παρουσιάζονται οι εμβληματικές μορφές ηρώων στην ποίηση και την λογοτεχνία, ανακαλύπτουμε τον κόσμο του κολάζ. Οι συμμετέχοντες/ουσες γνωρίζουν την ιστορία και τις παραλλαγές αυτής της τεχνικής, από την Κίνα και την ανακάλυψη του χαρτιού 2000 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα.

Περισσότερα
Collage and Literature Workshop: From page to page, from poetry to collage - June - Εικόνα

Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες - Ιούνιος

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το έτος 2021, ορόσημο για την Ελλάδα, εμπνέεται από ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία μας. Στα προηγούμενα εργαστήρια σχεδιάσαμε προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης. Ξεκινώντας από τα υλικά αλλά και τη βασική προετοιμασία που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να κεντήσει, προχωράμε στην εκμάθηση βασικών τεχνικών που θα χρησιμεύσουν στην ολοκλήρωση του εργόχειρου αλλά και θα μυήσουν τον κάθε συμμετέχοντα στο δημιουργικό κόσμο του κεντήματος. 

Περισσότερα
Creative Embroidery: Eminent personalities - June - Εικόνα

Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας: Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ - Μάιος

Με αφετηρία τον τρόπο που παρουσιάζονται οι εμβληματικές μορφές ηρώων στην ποίηση και την λογοτεχνία, ανακαλύπτουμε τον κόσμο του κολάζ. Κάθε μήνα, οι συμμετέχοντες/ουσες γνωρίζουν την ιστορία και τις παραλλαγές αυτής της τεχνικής, από την Κίνα και την ανακάλυψη του χαρτιού 2000 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους πειραματισμούς του Dada, των Braque και Picasso, του Pollock, και των Wagenschi Mutu και Yinka Shonibare.

Περισσότερα
Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας: Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ - Ιούνιος - Εικόνα

Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες - Μάιος

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το έτος 2021, ορόσημο για την Ελλάδα, εμπνέεται από ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άλλαξαν την πορεία της ιστορίας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία μας.

Περισσότερα
Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες - Ιούνιος - Εικόνα

Οι κηπουροί του Πάρκου: Ένας μεσογειακός κήπος στο μπαλκόνι μας

Δείτε το βίντεο: Η χώρα μας, όπως και άλλες μεσογειακές περιοχές, προσφέρουν τη δυνατότητα αξιοποίησης μίας μεγάλης γκάμας αυτοφυών φυτών, χάρη στην αλληλεπίδραση του μεσογειακού κλίματος με το έντονο ανάγλυφο της χώρας. 

Περισσότερα
The Park’s Gardeners: A Mediterranean garden on our balcony| SNFCC - Εικόνα

Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας: Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ - Απρίλιος

Με αφετηρία τον τρόπο που παρουσιάζονται και αλλάζουν οι μορφές των ηρώων στη σύγχρονη ποίηση και την λογοτεχνία, ανακαλύπτουμε τον κόσμο του κολάζ. Κάθε μήνα, οι συμμετέχοντες/ουσες γνωρίζουν την ιστορία και τις παραλλαγές αυτής της τεχνικής, από την Κίνα και την ανακάλυψη του χαρτιού 2000 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους πειραματισμούς του Dada, των Braque και Picasso, του Pollock, και των Wagenschi Mutu και Yinka Shonibare.

Περισσότερα
Members Events | Collage and Literature Workshop: From page to page, from poetry to collage - Εικόνα

Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες - Απρίλιος

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το έτος 2021, ορόσημο για την Ελλάδα, εμπνέεται από ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άλλαξαν την πορεία της ιστορίας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία μας.

Περισσότερα
Creative Embroidery: Eminent personalities - April - Εικόνα