Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά και για ενήλικες - Εικόνα

Δημιουργώντας έναν ιστό οινικών διαδρομών, τον Απρίλιο συναντιόμαστε και πάλι στο Delta Restaurant, όπου έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 5 ποικιλίες πρεσβευτές της Ελλάδος αλλά και εμβληματικά κρασιά. Παράλληλα, θα αναλύσουμε τις περιοχές παραγωγής των κρασιών, τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών, την ιστορία των οινοποιείων και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων κρασιών, ενώ θα λάβουμε tips για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια γευσιγνωσία κρασιού.

Η ενέργεια αυτή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με την παρουσίαση να αναλαμβάνουν οι γνωστοί και καταξιωμένοι οινοχόοι, Άρης Σκλαβενίτης και Τηλέμαχος Παπανδρέας.

Υπό την καθοδήγησή τους θα δοκιμάσουμε παλαιωμένα κρασιά όπως η Ράμνιστα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και το Ασύρτικο από το Κτήμα Αργυρού. Θα ταξιδέψουμε στην Νεμέα, δοκιμάζοντας το Αγιωργίτικο από το Κτήμα Γαία, ένα από τα πιο σπουδαία οινοποιεία της περιοχής και πρωτοπόρο στην αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής, αλλά και στην Μαντινεία δοκιμάζοντας ένα από τα πιο τυπικά Μοσχοφίλερά της, από το Κτήμα Τρουπή. Θα γευτούμε τέλος το Μοσχάτο Ρίου Πατρών, ένα σπουδαίο γλυκό κρασί από την οινοποιία Παρπαρούση.

Οι ετικέτες κρασιών είναι:

•    Τομή 2020, Μοσχοφίλερο, Οινοποιείο Τρουπή, Μαντινεία

•    Monsignori 2018, Ασύρτικο, Κτήμα Αργυρού, Σαντορίνη

•    Κτήμα Γαίας 2017, Αγιωργίτικο, Γαία Οινοποιητική, Νεμέα

•    Ράμνιστα 2013, Ξινόμαυρο, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Νάουσα

•    Μοσχάτος Ρίου Πατρών 2018, Οινοποιία Παρπαρούση, Πάτρα

H οινογνωσία θα συνοδεύεται με ένα πιάτο αντιπροσωπευτικό του Delta, που θα περιλαμβάνει μια συλλογή από χειροποίητες κρύες κοπές αλλαντικών, ελληνικά τυριά σε διάφορες υφές και εκφάνσεις όπως επίσης και χειροποίητο σπιτικό ψωμί, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και μια επιλογή από ζυμωμένα λαχανικά, που θα πλαισιώνουν την ιδιαίτερη αυτή γευσιγνωστική εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο.

Πέμπτη 07 & 14/04, 19:00 – 21.00

Wine Rooms - Delta Restaurant

Κόστος Συμμετοχής αποκλειστικά για Μέλη: €70/άτομο

Έως 16 συμμετοχές (Μέλος + καλεσμένος)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τρόπος κράτησης:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την κράτησή τους μέσω email στο reservations@deltarestaurant.gr με θέμα «Members Tasting», αναφέροντας:

•    Ονοματεπώνυμο
•    Member ID
•    Τηλέφωνο επικοινωνίας
•    Αριθμός ατόμων (*έως 2 ανά Μέλος)

Κατόπιν αποστολής του email, θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία από την ομάδα του Delta Restaurant για την επιβεβαίωση της κράτησης και την καταβολή της προκαταβολής (€15/άτομο).
 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 25/02, 17:00

Ο Χρήστος Λούλης διαβάζει Αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου

Περισσότερα