Louise Bourgeois, Maman | Εικαστική Εγκατάσταση: Συνεργασία ΝΕΟΝ & ΚΠΙΣΝ

Το εμβληματικό έργο Maman (1999) της Louise Bourgeois φέρνουν στο ελληνικό κοινό ο ΝΕΟΝ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Tα Μέλη συμμετέχουν σε μία μοναδική 30λεπτη αποκλειστική περιήγηση στην εντυπωσιακή αυτή εικαστική εγκατάσταση, που θα πραγματοποιηθεί από την Γαλήνη Νόττι, βοηθό επιμελήτρια του ΝΕΟΝ. 

Περισσότερα

SNFCC Members x Cinobo

Δωρεάν τρίμηνη πρόσβαση στο Cinobo και συμμετοχή σε μηνιαίες συναντήσεις του αποκλειστικού Film Club για όλα τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ!

Απρίλιος – Ιούνιος 2022

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεργάζεται με το Cinobo, προσφέροντας για 3 μήνες + 14 ημέρες δωρεάν συνδρομή σε όλα τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ. Η απόλυτη κινηματογραφική streaming πλατφόρμα με έδρα την Αθήνα, διαθέτει μία συλλογή που πλησιάζει 1.000 ταινιών, που εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά, διαλεγμένων από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Παρέα με την ομάδα των curators του Cinobo τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ λαμβάνουν μέρος σε ένα μηνιαίο διάλογο που ξεκινά από την παρουσίαση ενός φιλμ, ξεφεύγει από τα όρια ενός «μαθήματος» και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα.

Περισσότερα

SNFCC Members Film Club x Cinobo: Ο Άνθρωπος Αντίγραφο (Εnemy), του Ντενίς Βιλνέβ

Μια ταινία δεν τελειώνει στους τίτλους τέλους, αλλά αφήνει πίσω της ένα κόσμο ιδεών και σκέψεων που συχνά θέλουμε να μοιραστούμε με άλλους. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδιάλεξης μπορεί να μας εκπλήξει, αλλά και να αλλάξει την οπτική μας για αυτό που είδαμε.

Παρέα με την ομάδα των επιμελητών του Cinobo προσκαλούμε τα Μέλη μας σε ένα μηνιαίο διάλογο που ξεκινά από την παρουσίαση ενός φιλμ, ξεφεύγει από τα όρια ενός «μαθήματος» και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα.

Περισσότερα

Wine Tasting @ Delta Restaurant

Δημιουργώντας έναν ιστό οινικών διαδρομών, τον Απρίλιο συναντιόμαστε και πάλι στο Delta Restaurant, όπου έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 5 ποικιλίες πρεσβευτές της Ελλάδος αλλά και εμβληματικά κρασιά.

Μαζί με τους διακεκριμένους sommeliers, Άρη Σκλαβενίτη και Τηλέμαχο Παπανδρέα, θα αναλύσουμε τις περιοχές παραγωγής των κρασιών, τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών, την ιστορία των οινοποιείων και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων κρασιών, ενώ θα λάβουμε tips για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια γευσιγνωσία κρασιού.

Περισσότερα

Μembers' Meetup: Σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα Κυβερνοασφάλειας

Εστιάζοντας στην θεματική του ιστού, και με επίκεντρο τους ψηφιακούς πολίτες, στην συνάντηση αυτή θα παρουσιαστούν οι πιθανοί κίνδυνοι του διαδικτύου και θα δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αναγνώρισης και αντιμετώπισής τους. 

Περισσότερα

Members’ meetup: Η Οικογένεια ως βασικό στοιχείο του Kοινωνικού Iστού, άλλοτε και τώρα

Η έννοια της οικογένειας ως βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού: «Μορφή και φόντο», «το χθες και το σήμερα» και η δυναμική αλληλεπίδραση στο πεδίο.

Όπως και ο ιστός της αράχνης έτσι και η οικογένεια είναι ένα πεδίο ελιγμών, στήριξης, βοήθειας…προσαρμοζόμενο στις συνθήκες του κάθε γεωκοινωνικοπολιτικού «εδώ και τώρα».

Ας το συζητήσουμε.

Περισσότερα

SNFCC Members’ Kids Workshop | «Μάντεψε με τι μοιάζει!»

Σε αυτό το εργαστήριο σχεδίου και παρατήρησης αντλούμε έμπνευση από τη φύση και το έργο Maman της Λουίζ Μπουρζουά, καθώς και από σειρές σχεδίων/χαρακτικών της καλλιτέχνιδος που ανήκουν στη συλλογή του MoMA.

Έχοντας ως εργαλεία φυσικά υλικά (κλαδιά, πέτρες), χαρτί και ξυλομπογιές, φτιάχνουμε μορφές και σχέδια και τα αποτυπώνουμε στο χαρτί.  

Περισσότερα

Μembers' Event: «Κόκκινα υφάδια για το Πάσχα»

Στην πασχαλινή μας συνάντηση αντλούμε έμπνευση από το εμβληματικό έργο “Maman” (1999) της Louise Bourgeois, την διάσημη γιγαντιαία αράχνη της. 

Θα ακολουθήσουμε τα χνάρια του ιστού της, κεντώντας με κόκκινα νήματα πάνω σε έναν απροσδόκητο καμβά από γυψόγαζα. 

Περισσότερα

Members' Event: Open House Athens | Delta bonus Tour

Το Open House Athens 2022 έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Αυτόν τον Απρίλη, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ξεναγήσεων για Μέλη στο εστιατόριο Delta, το Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ και η αρχιτεκτονική δράση που έγινε θεσμός, προσκαλεί τα Μέλη σε μία επιπλέον ξενάγηση στο Delta Restaurant!

Περισσότερα

Γνώρισε το ΚΠΙΣΝ μέσα από μία ξενάγηση καλωσορίσματος στις εγκαταστάσεις του!

Είσαι νέο Μέλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος;

Σε προσκαλούμε σε μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις μας!

Περισσότερα