Υπερηρωίδες: Ανακάλυψε τη δύναμή σου

Σε αυτό το εργαστήριο τα κορίτσια θα κατασκευάσουν, με τη χρήση ποικίλων υλικών, μάσκες και μπέρτες που θα αποτυπώνουν την δική τους υπερδύναμή, ώστε να μεταμορφωθούν σε ηρωίδες. 

Σάββατο 01/04, 11.00-12.30
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

Περισσότερα

Mindfulness: έξοδος από την υπερφόρτωση

Σε αυτό το εργαστήριο εξερευνούμε τον ρόλο και τη σημασία της ενσυνειδητότητας - του mindfulness - στην αναγνώριση μοτίβων συμπεριφοράς καθώς και τρόπους αντιμετώπισης του «στρες απόδοσης» και απελευθέρωσης από τις κοινωνικές προσδοκίες.

Σάββατο 01/04, 11.30-13.00
Maker Space

Περισσότερα

Προχωρώντας αγέρωχες: Ένα εργαστήριο για γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

Μέσα από αυτό το εργαστήριο ο καταξιωμένος make up artist Τάκης Μαυριγιαννάκης, με μεγάλη εθελοντική προσφορά στις γυναίκες με καρκίνο, θα παρέχει συμβουλές και υπηρεσίες make up σε γυναίκες που δίνουν αυτή τη μάχη, οι οποίες έχουν βιώσει τις παρενέργειες των θεραπειών. Στόχος είναι να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και, με αισιοδοξία και δύναμη, να προχωρήσουν στη ζωή τους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχουσες θα φωτογραφηθούν από την καταξιωμένη φωτογράφο Ολυμπία Κρασαγάκη.

Σάββατο 01/04, 14.00-16.00
Maker Space

Περισσότερα

50 Ways to Fight Bias™

Mέσα από ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι για άνδρες και γυναίκες ανακαλύπτουμε τις ασυνείδητες προκαταλήψεις και συμπεριφορές που υπάρχουν στον εργασιακό χώρο και θέτουν εμπόδια στις γυναίκες να προχωρήσουν και να έχουν μία ισορροπημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή.  

Σάββατο 01/04, 15.30-17.45
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Περισσότερα

Girls Go Circular: Μαθαίνοντας για την Κυκλική Οικονομία

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι η γρήγορη μόδα και τι σχέση μπορεί να έχει με τη ρύπανση του πλανήτη; Πώς μπορεί να συσχετίζεται με την κυκλική οικονομία; Είχες σκεφτεί ποτέ ότι ο χώρος της μόδας θα μπορούσε να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον;

Σάββατο 01/04, 16.00-18.30
Αίθουσα Υπολογιστών ΙΙ, ΕΒΕ

Περισσότερα

Fight Back Club: Ένα σεμινάριο αυτοάμυνας κατά της εμφυλης βίας

Η έμφυλη βία παραμένει ένα τα πιο ένοχα μυστικά στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας και συμβαίνει τόσο πίσω από κλειστές πόρτες, όσο και εντελώς απροκάλυπτα στη δημόσια σφαίρα. Και για αυτό, η ικανότητα για αυτοάμυνα είναι ο τρόπος να προασπίσουμε ατομικά το σύνθημα «καμία λιγότερη», ώστε να μπορέσουμε να το κατακτήσουμε συλλογικά.

Κυριακή 02/04, 13.00-16.00
Studio Μπαλέτου ΕΛΣ

Περισσότερα

Παίρνουμε τις ιστορίες στα χέρια μας: μια ανάγνωση παραμυθιών ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα

Η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου αφηγείται παραμύθια ενώ η θεατροπαιδαγωγός Άρτεμις Μάνου θα βοηθήσει τα κορίτσια να σκεφτούν και να μιλήσουν σχετικά με τα μηνύματα που περνούν τα παραμύθια και τον τρόπο που επηρεάζουν την αντίληψη που έχουν για τον εαυτό τους και τα φύλα.

Κυριακή 02/04, 13.30-15.00
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Περισσότερα

Femina VOX: Κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από το κινητό

Σε αυτό το εργαστήριο, θα επικεντρωθούμε στο πώς να βιντεοσκοπήσετε εντυπωσιακό υλικό και συνεντεύξεις με ένα κινητό τηλέφωνο και πώς να αξιοποιήσετε αυτές τις συνεντεύξεις σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας φωνή σε όσους ανθρώπους το χρειάζονται και πιέζοντας για κοινωνική αλλαγή!

Κυριακή 02/04, 15.00-18.00
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΙΙ, ΕΒΕ

Περισσότερα

HoopDance

Σας αρέσει ο χορός και τα ακροβατικά; Tο Hoopdance (ο χορός με στεφάνι – hula hoop), είναι ένας ξεχωριστός τρόπος έκφρασης, γυμναστικής και διασκέδασης. Μαθαίνουμε απλά και σύνθετα κόλπα με το στεφάνι, χορεύουμε και εκφράζόμαστε δημιουργικά. Στόχος η χαρά μέσα από την κίνηση και η σύνδεση με τον κύκλο, τον εαυτό και τους γύρω μας! 

Κυριακή 02/04
15.30-16.00 
16.15-16.45 

Πανοραμικά Σκαλιά

Περισσότερα

Κέντημα: Μία παραδοσιακά σύγχρονη τέχνη

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW Athens 2023, σας προσκαλούμε σε ένα εργαστήριο εικαστικού κεντήματος με θέμα το λογότυπο του φεστιβάλ, για να μάθουμε μαζί μια παραδοσιακή τέχνη στην πιο σύγχρονή της εκδοχή!   

Κυριακή 02/04, 16.30-18.00
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

Περισσότερα

#IamRemarkable

Ελάτε να ζήσετε το #IamRemarkable, μια πρωτοβουλία της Google που προσπαθεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες να μιλήσουν ανοιχτά για τα επιτεύγματά τους!

Δευτέρα 03/04, 11.30
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Περισσότερα

Κατακτώντας τον Οικιακό προϋπολογισμό

Σε 90’ θα καταρρίψουμε μύθους, θα βρούμε ποια είναι η προσωπικότητά μας, ποια εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας για να κάνουμε την οικονομική ζωή μας πιο εύκολη, οργανωμένη και αποδοτική. Θα φτιάξουμε μαζί έναν προϋπολογισμό και θα μιλήσουμε για έννοιες όπως χρέη, ασφάλεια, κληρονομικά.  

Δευτέρα 03/04, 14.00-15.30
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Περισσότερα