WOW Athens Marketplace 2023  - Εικόνα

Το Marketplace βρίσκεται στην Αγορά, στην «καρδιά» του ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 1, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Απριλίου, παρουσιάζοντας μια ανοιχτή, πολυσύχναστη αγορά με επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές οργανώσεις των οποίων ηγούνται γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. 

Tο Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου στα decks του WOW Marketplace, συναντάμε γνωστές Ελληνίδες DJs από τις 10.00 έως τις 22.00, ενώ και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ μουσικά pop ups ολοκληρώνουν την εμπειρία των WOW Sounds.

Συμμετέχουν οι: 

To Βιβλιοπωλείο του Marketplace/ Free Thinking Zone

 Aκτιβιστικό βιβλιοπωλείο free thinking zone-οίκος ανοχής σκέψης. Το free thinking zone  είναι ένα concept βιβλιοπωλείο και εκδόσεις για τη σύγχρονη σκέψη και τέχνη, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, στην Αθήνα. Είναι μία κοινότητα πολιτικού και κοινωνικού ακτιβισμού, που τροφοδοτείται από την κοινή πίστη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανοχή στη διαφορετικότητα, την ελευθερία της έκφρασης, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη.

Στο Βιβλιοπωλείο του Marketplace μπορείτε να βρείτε μια σειρά από προτάσεις βιβλίων από το Free Thinking Zone και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πάνω σε έμφυλα ζητήματα, την πορεία και τη θεματική του φεμινισμού και ιστορίες γυναικών που μας εμπνέουν.

ENA KARO
Ένα εργαστήριο φυτικών καλλυντικών από τις Κυκλάδες.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις: Πώς μπορεί κανείς να φτιάξει ένα γρήγορο αρωματικό σπρέι για χαλάρωση ή για τόνωση; Ποια είναι τα αιθέρια έλαια που προσφέρουν χαλάρωση και ποια τόνωση;

Sabahat Skincare
High quality skinfood

Wasteless Design
Eπαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα που εμπνέουν και διευκολύνουν έναν zero waste τρόπο ζωής.

Ode to socks
Κάλτσες made in Greece και άλλα cool πράγματα.

Dots. Art for all
Κοσμήματα που σέβονται τη διαφορετικότητα. Μηνύματα κι ευχές πάνω σε αυτά με τη γραφή Braille και τη Νοηματική γλώσσα

World Wild
Χειροποίητα γυναικεία ενδύματα και unisex T-shirts.

WOODY TINTS
Bρεφικά - παιδικά λευκά είδη και αξεσουάρ.

THINK PIG
Creative concept store

Buho Crafts
Σχεδιασμός και κατασκευή κοσμημάτων και αντικειμένων από ξύλο.

Candlemaker
Στην Candlemaker αγαπούν τη φύση και ότι μας προσφέρει απλόχερα γι' αυτό σκοπός τους είναι τα κεριά τους να παράγονται με φυτικά και ανακυκλώσιμα υλικά καθώς πιστεύουν ότι ένα όμορφο προϊόν με μοναδικό στυλ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει το περιβάλλον.

The Ink Job
Στο The Ink Job η Αγγελική εμπνέεται από το αστικό τοπίο και σχεδιάζει σύγχρονα αξεσουάρ από ύφασμα τυπωμένα στο χέρι, μικρά έργα τέχνης που φοριούνται.

Μαρμαρώ
Οι Mαρ & Mαρώ (aka Μαρμαρώ) δημιουργούν μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα από πολυμερικό πηλό.  

Mamma Cavolfiore
Παιδικά T-shirts και άλλα... Ένα Family Brand σχεδιασμένο από τη μαμά και εμπνευσμένο από τον γιο. Αγνά και μη τοξικά υλικά.

hōkō
Simple Objects | Modern Projects

Οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν βασικές οδηγίες για τον πολλαπλασιασμό των φυτών στο νερό. 

MoMo
Χαρακτικά τυπώματα εφαρμοσμένα σε χαρτί και ύφασμα, t-shirts, χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ.

ΣΤΑΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ
Η εταιρία ΣΤΑΜΟΥ δραστηριοποιείται στο χώρο των ακουστικών βαρηκοίας για να παρέχει αξιόπιστες λύσεις για την ακοή εδώ και 50 χρόνια.

ΜΑΝΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ  στοχεύει στην υποστήριξη κάθε γυναίκας, που νοσεί από καρκίνο του μαστού ή από οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο. Προσφέρει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης σωματικής, ψυχικής και πνευματικής, βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, στην οδό Ρηγίλλης 8-10.

Την Κυριακή 02/04, μεταξύ 12.30-13.30 και 17.00-18.00 οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο εργαστήριο «Η Αυτοεξέταση του μαστού και η σημασία της» το οποίο θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο αυτοεξέτασης με παράλληλη επεξήγηση, ερωτήσεις από το κοινό και απαντήσεις από την ειδικό.

Girl Power Academy Greece
Δράσεις ενδυνάμωσης νεαρών γυναικών και κοριτσιών μέσω του ποδοσφαίρου.

 Girls in Tech Greece
Το Girls in Tech Greece είναι για ένα παράρτημα του παγκόσμιου οργανισμού Girls in Tech που έχει στόχο την ενδυνάμωση, την υποστήριξη και την εξέλιξη των γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας.

Κέντρο Διοτίμα
Το Κέντρο Διοτίμα είναι μια γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα ισότητας και έμφυλης βίας.

The Pomegranate Project - by Action for Women
Ένα ολιστικό μοντέλο προστασίας και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, επιζώσες έμφυλης βίας, με στόχο την αποκατάσταση, ανθεκτικότητα για επανένταξη στην κοινωνία

Fotini Tikkou
Αντικείμενα από εικονογραφημένο χαρτί και κεραμικά.

kóka handmade
Χειροποίητα, limited edition αντικείμενα, ένα δημιουργικό Big Bang δώρων για όλες τις ηλικίες.

Women On Top
Το WoT είναι ένας οργανισμός για την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

Diesblon
Wearable art

Freyja Jewelry 

Αγρόκτημα Δρόσου
Στο Αγρόκτημα Δρόσου αξιοποιούν τους καρπούς της γης κάθε εποχή, δημιουργώντας παραδοσιακά προϊόντα με φυσικά υλικά και χωρίς συντηρητικά.

Funny radical acne scars
Ένα brand έκφρασης μιας πολύχρωμης δημιουργικότητας μετουσιωμένης σε ρούχα δεύτερης ευκαιρίας, καπέλα, t- shirt και οτιδήποτε αποτελεί έμπνευση για ζωγραφική.

Eve's Limited Collection
Χειροποίητα πολυτελή κεριά & διακοσμητικά.

 

Το WOW είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο αφιερωμένη σε γυναίκες, κορίτσια, θηλυκότητες και non-binary άτομα και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από το Σάββατο 1 έως τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023. Στο WOW, υπάρχει χώρος για συζητήσεις από το σεξ μέχρι την πολιτική, τα δικαιώματα της γυναίκας μέχρι το διαζύγιο, την επιλογή ή όχι της δημιουργίας οικογένειας έως την αλλαγή καριέρας. Είναι μια ευκαιρία τόσο για τις πιο δύσκολες συζητήσεις, όσο και για τις πιο αστείες αλληλεπιδράσεις που μας φέρνουν πιο κοντά.

Ενημέρωση για χρήση φωτογραφίας και βίντεο “WOW Market”