Βασιλική Καρακώστα  | Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα - Εικόνα

Τον Σεπτέμβρη οι μουσικές εκδηλώσεις συνεχίζονται δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ζωντανούς ήχους και ρυθμούς που διατηρούν την αίσθηση του καλοκαιριού στο φθινόπωρο. 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, τα Πανοραμικά Σκαλιά φιλοξενούν τη Βασιλική Καρακώστα, σε μια μοναδική συναυλία με τραγούδια από τα δέκα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, υπό τον τίτλο «Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα». Η αγαπημένη ερμηνεύτρια δημιουργεί αποκλειστικά για το Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας μια μουσική παράσταση η οποία επικεντρώνεται στα μεγαλύτερα νησιά μιας θάλασσας που πάλλεται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους. Μελωδίες και στίχοι της παράδοσης, ρυθμοί που άλλοτε πατούν στη γη και άλλοτε μοιάζουν να κρέμονται από τον ουρανό, ταξιδεύουν με τη φωνή της Βασιλικής Καρακώστα και τη δεξιότητα των μουσικών της συνεργατών για να μας συναντήσουν!

Η Βασιλική Καρακώστα γεννήθηκε στη Γλύφα Φθιώτιδας. Μια από τις πρώτες της μουσικές αναμνήσεις είναι οι βυζαντινοί εσπερινοί που έψαλλε με τον παππού της. Ακολούθησαν οι δεύτερες φωνές που έκανε στους ψαράδες και τα δίχτυα τους, σε λαϊκούς και νησιώτικους μουσικούς δρόμους. Στον κάμπο της Θεσσαλίας συναντά το δημοτικό τραγούδι, ενώ ως έφηβη στην πόλη του Βόλου έρχεται σε επαφή με την ακαδημαϊκή πλευρά της μουσικής. Λίγο μετά, παίρνει υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας Βόλου και δίνει τις πρώτες της συναυλίες με τη διάσημη ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, ανακαλύπτοντας στην πορεία και το ρεμπέτικο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.  

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας 2021, το οποίο επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  επικεντρώνεται στα νησιά της Μεσογείου από τη μία και από την άλλη, με αφορμή την επέτειο του 1821. Για μία ακόμα χρονιά, παρουσιάζει διάφορες δράσεις όπως θέατρο, συναυλίες, χορωδιακά σχήματα, ορατόρια και οπερέτες, γαστρονομικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Την καλλιτεχνική του επιμέλεια έχει αναλάβει η διακεκριμένη κοντράλτο, Μαρίτα Παπαρίζου.

 

Η δυνατότητα παρακολούθησης της συναυλίας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου.

Μέγιστος επιτρεπτός αριθμός θεατών: 375

Τρίτη 14/09,   21:00
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ

* Οι επισκέπτες παρακολουθούν τη συναυλία καθήμενοι στα σκαλοπάτια των Πανοραμικών Σκαλιών. Ως εκ τούτου, προτείνεται να έχουν μαζί τους ένα μαξιλάρι ή κάποιο μαλακό ύφασμα για το έδαφος.

*Οι προεγγραφές για τα Μέλη ανοίγουν την Πέμπτη 09/09 στις 10.00
*Οι προεγγραφές για το κοινό ανοίγουν την Παρασκευή 10/09 στις 10.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή.

 
Χρήσιμες πληροφορίες:
•    Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.
•    Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.
•    Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
•    Δεν επιτρέπονται αλλαγές θέσεων και μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
•    Η ηλεκτρονική προεγγραφή είναι απαραίτητη, λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής αριθμημένων θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική προεγγραφή.
•    Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
•    Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.
 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 25/02, 17:00

Ο Χρήστος Λούλης διαβάζει Αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου

Περισσότερα