Αποκλειστικές θέσεις για Μέλη στις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Ο Καρυοθραύστης - Εικόνα

Φέτος τα Χριστούγεννα, το Πρόγραμμα Μελών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχουν εξασφαλίσει αποκλειστικές θέσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων) για τα μικρά και έφηβα Μέλη του ΚΠΙΣΝ, σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛΣ. Ανακαλύψτε την μαγεία του κλασικού χορού και των κινουμένων σχεδίων με αφορμή την παράσταση Ο καρυοθραύστης, μέσα από δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια.

 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

MEET THE NUTCRACKER | Εργαστήριο Μπαλέτου για Εφήβους 15 – 18 ετών

Για δεύτερη χρονιά έφηβοι θα έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του κλασικού χορού μέσα από ένα εργαστήριο που γίνεται με αφορμή την παράσταση Ο καρυοθραύστης που ανεβαίνει σε νέα χορογραφία του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (πρεμιέρα 17/12). Το εργαστήριο Meet the Nutcracker, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μπαλέτο της ΕΛΣ και υλοποιείται από Α΄ Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, έχει ως στόχο την εισαγωγή σε ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου, που συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Στην αρχική δίπρακτη μορφή του, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ και λιμπρέτο του Μαριύς Πετιπά, για το οποίο συνέθεσε τη μουσική του ο Τσαϊκόφσκι, ο Καρυοθραύστης πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ελεάνα Ανδρεούδη και Βαγγέλης Μπίκος

Ηλικίες: 15 - 18 ετών (5/12)

Ώρες υλοποίησης: 11:00 – 13:00

Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Δηλώσεις συμμετοχής για τα Μέλη ΚΠΙΣΝ έως 4/12 στις 12.00 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

 

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

STOP MOTION ANIMATION: Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ | Εργαστήριο για μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

Με βασικό εργαλείο το animation box του Έρλινγκ Έρικσον και κάποιες απλές εφαρμογές, σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο εισαγωγής στα κινούμενα σχέδια, οι μαθητές και οι μαθήτριες αφηγούνται μια σύντομη ιστορία σε δύο ή τρεις διαστάσεις, χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές (cut out animation, claymation, δισδιάστατη ζωγραφική). Με έμπνευση από το μπαλέτο Ο καρυοθραύστης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα μικρό stop motion animation με την καθοδήγηση της ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους.

Ώρες εργαστηρίου: 10:00 – 13:00

Ηλικίες: Μαθητές/τριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

Υπεύθυνος εργαστηρίου: θ.α.

Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Δηλώσεις συμμετοχής για τα Μέλη ΚΠΙΣΝ έως 15/12 στις 12.00 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

*Η συμμετοχή αφορά ολόκληρο τον κύκλο του εργαστηρίου.

 

Μάθετε περισσότερα για τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.