The Lullaby Project: The tone of love   - Εικόνα

Το Lullaby Project επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece συνεχίζει να διευρύνει το φάσμα της γονεϊκότητας και να αναδεικνύει διαφορετικές πτυχές τη μοναδικής αυτής σχέσης αγάπης. Μιας αγάπης που δεν ορίζεται απαραίτητα από το φύλο ή τη βιολογική σχέση. Μέσα από αυθεντικές μουσικές δημιουργίες, παρουσιάζονται ξεχωριστές ιστορίες που αναδεικνύουν πλήθος επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα που έχουν ως στόχο την επαγρύπνηση και την αποδοχή. 

Μαμάδες από την Ουκρανία, μια μητέρα πέντε παιδιών που ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της, η μητέρα ενός τρανς παιδιού, η μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο down, μια μητέρα που μεγαλώνει το παιδί της αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη δική της σοβαρή ασθένεια, μια μαία που έχει προσφέρει την πρώτη αγκαλιά σε χιλιάδες παιδιά αλλά και μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που προσπαθούν να είναι παρόντες για τα παιδιά τους, είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού Lullaby Project.

Οι καταξιωμένοι μουσικοσυνθέτες Αντώνης Απέργης, Expe, Γιάννης Κονσολάκης, Leon of Athens, Danai Nielsen, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Φώτης Σιώτας και Δήμητρα Τρυπάνη αναλαμβάνουν να αποδώσουν τις ιστορίες αυτές μέσα από πρωτότυπα κομμάτια. Οι μουσικές αυτές ιστορίες θα παρουσιαστούν στο κοινό τη Δευτέρα 29 Μαΐου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το καινοτόμο κοινωνικό πρόγραμμα Lullaby Project δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη από το Μουσικό Ινστιτούτο Weill (WMI) του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέους και μέλλοντες γονείς και φροντιστές με μουσικούς καλλιτέχνες, προκειμένου να γράψουν και να τραγουδήσουν προσωπικά νανουρίσματα για τα μωρά τους. Έκτοτε, τα τραγούδια αυτά έχουν παρουσιαστεί στο Carnegie Hall και έχουν ηχογραφηθεί από διάσημους καλλιτέχνες όπως η μέτζο-σοπράνο Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchant, η Catherine Zeta-Jones κ.ά.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επίτευξη κοινωνικής ένταξης μέσω της μουσικής, το Carnegie Hall συνεργάζεται από το 2018 με το El Sistema Greece για την υλοποίηση της ελληνικής εκδοχής του Lullaby Project όπου το El Sistema Greece καινοτομεί και διευρύνει το πρόγραμμα πέρα από τη μητρότητα και τη βιολογική σχέση, συμπεριλαμβάνοντας ιστορίες γονεϊκής αγάπης, αφιερωμένες με την πιο μεγάλη τρυφερότητα σε όλα τα παιδιά. Το ΚΠΙΣΝ είναι συνοδοιπόρος του El Sistema Greece σε αυτό το τόσο όμορφο μουσικό ταξίδι από την πρώτη χρονιά, το 2018, στηρίζοντας την προσπάθειά του να γιορτάσει την αγάπη για τα παιδιά μέσα από τη δύναμη του νανουρίσματος.

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του στηρίζει τον οργανισμό και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες ολοκληρωμένες μουσικές εμπειρίες.
 

Δευτέρα 29/05 | 19.30
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΣ 

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Hλεκτρονική προεγγραφή
Hλεκτρονική προεγγραφή (Μέλη)

Η προεγγραφή για τα Μέλη ανοίγει στις 03/05 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).

Η προεγγραφή για το κοινό ανοίγει στις 04/05 στις 12.00.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30.
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προκράτησης θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Κυριακή 30/04, 10:00

Εδώ Φάρος! Νέος παγκόσμιος Άτλας 

Περισσότερα