The Lullaby Project: Η μουσική γιορτή της πιο μεγάλης αγάπης | SNFCC - Εικόνα

Παρακολουθήστε την εκδήλωση:

Το Lullaby Project επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, οι καταξιωμένοι Έλληνες συνθέτες Γιώργος Δούσης, Αλέξανδρος Δρόσος, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Μανωλάκης, Κατερίνα Ντούσκα, Κατερίνα Πολέμη, Έλενα Χούντα και ο Jorge Diaz από τη Βενεζουέλα, τόπο καταγωγής του El Sistema, αφουγκράζονται αφηγήσεις και συναισθήματα και αναλαμβάνουν να τα μεταγράψουν σε νότες, δημιουργώντας πρωτότυπες μουσικές ιστορίες που θα παρουσιαστούν στο κοινό τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μία μουσική γιορτή αφιερωμένη στην πιο μεγάλη αγάπη.

Ένα ζευγάρι που αποφάσισε να μεγαλώσει την τετραμελή οικογένειά του υιοθετώντας ένα παιδί, μία γυναίκα που μαθαίνει από την αρχή τον κόσμο χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο που τον αντιλαμβάνεται ο γιος της, γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε προσφυγικά κέντρα ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, μία μητέρα που βίωσε τη μεγαλύτερη απώλεια και συνεχίζει χάρη στα δώρα της μεγαλύτερης αγάπης, μία γυναίκα που, έχοντας εργαστεί για χρόνια στο πλευρό εκατοντάδων παιδιών, ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο της μωρό, ένας πωλητής του περιοδικού δρόμου “Σχεδία” που μαθαίνει στα παιδιά του να αγαπούν τους ανθρώπους, μία γυναίκα που στα 13 της χρόνια αποχωρίστηκε το σπίτι της αναζητώντας μία καλύτερη ζωή και μεγαλώνοντας τα μωρά μιας άλλης οικογένειας έγινε μέλος της και η ίδια και μια μητέρα από τη Βενεζουέλα που ζει στο απόλυτο σκοτάδι με οδηγό το φως της αγάπης της για το μωρό της είναι οι πρωταγωνιστές των οκτώ ιστοριών του φετινού Lullaby Project.

Η Κατερίνα Ντούσκα και η Κατερίνα Πολέμη θα ερμηνεύσουν τις συνθέσεις τους, ενώ με τη φωνή τους θα εμπλουτίσουν τη συναυλία η μεσόφωνος της ΕΛΣ, Άρτεμις Μπόγρη, η Ειρήνη Τζαμτζή και η νεαρή ηθοποιός Δανάη Βασιλοπούλου. Με την ορχήστρα θα συμπράξει επί σκηνής η 21χρονη Αλεξάνδρα Κερλίδου, μαθήτρια του ψηφιακού οργάνου EyeHarp, που επιτρέπει την εκτέλεση μουσικών κομματιών με τα μάτια.

Το ιδιαίτερο κοινωνικό πρόγραμμα Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους από ευπαθή κοινωνικά περιβάλλοντα με καλλιτέχνες, με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν μαζί νανουρίσματα στα μωρά τους. Από τότε μέχρι και σήμερα τα τραγούδια αυτά παρουσιάζονται στις περίφημες συναυλίες του Lullaby Project στις οποίες έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchant κ.ά. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επίτευξη κοινωνικής ένταξης μέσω της μουσικής, το Carnegie Hall συνεργάζεται από το 2018 με το El Sistema Greece για την υλοποίηση της ελληνικής εκδοχής του Lullaby Project, όπου το El Sistema Greece καινοτομεί και διευρύνει το πρόγραμμα πέρα από τη μητρότητα και τη βιολογική σχέση, συμπεριλαμβάνοντας ιστορίες  γονεϊκής αγάπης σε κάθε της μορφή, αφιερωμένες στα μεγαλύτερα μικρά θαύματα της ζωής: τα παιδιά. 

Παρουσίαση / Αφήγηση: Ελιάνα Χρυσικοπούλου 
Σκηνοθετική επιμέλεια βίντεο: Αλέξανδρος Μερκούρης 
Τραγουδούν: Δανάη Βασιλοπούλου, Άρτεμις Μπόγρη, Κατερίνα Ντούσκα, Κατερίνα Πολέμη, Ειρήνη Τζαμτζή 
Μουσική Διεύθυνση: José Ángel Salazar Marín 
Διεύθυνση Χορωδίας: Βάγια Παπαγιαννοπούλου 
Με τη συμμετοχή μελών της χορωδίας El Sistema Greece Youth Choir  
Στίχοι στη σύνθεση του Αλέξανδρου Δρόσου:
Αντριάνα Μίνου

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του στηρίζει τον οργανισμό και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες ολοκληρωμένες μουσικές εμπειρίες.

Δευτέρα 14/06, 19.30

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χωρίς κοινό. Θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο Πανοραμικά Σκαλιά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς και διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Για την παρακολούθηση της προβολής στα Πανοραμικά Σκαλιά, δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής. Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, σε περίπτωση υπέρβασης του μέγιστου αριθμού των επισκεπτών που επιτρέπονται στα Πανοραμικά Σκαλιά, θα χρειαστεί να ακυρωθεί η προβολή. Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Η συναυλία θα παραμείνει αναρτημένη στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 18/06, 21:00

Parklife: Φώτης Σιώτας & Νεφέλη Φασούλη

Περισσότερα