Ολοκληρώθηκε η επιλογή των 10 επικρατέστερων προτάσεων για τον σχεδιασμό του έργου Κέντρο Επισκεπτών του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Εικόνα

* Το εργαστήριο στις 12/07 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο κίνησης και χορού με τη χορογράφο της ομάδας Αερίτες, Πατρίσια Απέργη, που σκοπό έχει τη γνωριμία, την εξοικείωση, την αλληλεπίδραση και τη συνομιλία με τα μουσικά έργα του Takis.

Αρχικά θα κάνουμε μια εισαγωγή στον μουσικό κόσμο των έργων του καλλιτέχνη προκειμένου να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε την ατμόσφαιρα, την ενέργεια, την τελετουργία και τους «συμπαντικούς ήχους» που γεννούν και δημιουργούν τα έργα αυτά.

Στη συνέχεια σε κάθε εργαστήριο θα επικεντρωνόμαστε σε ένα από τα μουσικά του έργα, προσπαθώντας να καταλάβουμε αλλά και να συνομιλήσουμε κινητικά με αυτά.

Τι χορός μπορεί να γεννηθεί μέσα από αυτή τη συνύπαρξη;
Τι κόσμο μπορώ να κατασκευάσω μέσα από τους ήχους αυτούς;
Πώς το σώμα μου δρα και αντιδρά σε αυτούς;
Τι διάλογο μπορώ να αναπτύξω με ένα έργο τέχνης; Και ποια ερεθίσματα μπορούν να κινητοποιήσουν το σώμα μου προκειμένου να αφηγηθώ μια ιστορία;

Στα εργαστήρια αυτά, στόχος μας είναι αρχικά να ενεργοποιήσουμε / «ξυπνήσουμε» το  σώμα μας, ύστερα από τη μακρά περίοδο αδράνειας- ακινησίας που επέφερε καραντίνα, αλλά και ταυτόχρονα να το εμπιστευτούμε, με σκοπό να μας αποκαλύψει ιδέες, έννοιες και συναισθήματα που μπορεί να έχουμε κρυμμένα.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε δικούς μας κόσμους, που συνομιλούν με ένα έργο τέχνης, έτσι ώστε να δώσουμε τη δική μας προσωπική ερμηνεία στο έργο αυτό.  Εξάλλου ο διάλογος με το έργο ενός τόσο σημαντικού καλλιτέχνη όπως ο Takis, είναι σίγουρο πως μας αποκαλύπτει νέους δρόμους και μας οδηγεί σε ένα ταξίδι που μόνο μαγικό θα μπορούσε να είναι….

Για να χορέψουμε παρέα με τους κοσμικούς ήχους του σύμπαντος. Τους δικούς του και τους δικούς μας.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Πατρίσια Απέργη, Χορογράφος/Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας χορού Αερίτες

Υποστήριξη εργαστηρίου: Σεβαστή Ζαφείρα, χορεύτρια

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε άνετα παπούτσια και ρούχα.

 

Δευτέρα  28/06 & 05 ,19 , 26/07
19.30-21.00

ΘΟΛΟΣ

Για ενήλικες
Έως 20 συμμετοχές
Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για τη δραστηριότητα στις 05/07, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 28/06 στις 12:00.

Για τη δραστηριότητα στις 19/07, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 12/07 στις 12:00.

Για τη δραστηριότητα στις 26/07, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 19/07 στις 12:00.

 

Για την ασφαλή συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν, κατά την άφιξή τους στον χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας, αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (self test 24 ωρών, rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών).

* Από τον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 (PCR, rapid, self test) εξαιρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίου, έχει περάσει διάστημα 14 ημερών από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εμβολιασμού και επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 έως 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 02/07, 08:00

Εισαγωγή στη Solar Yoga (Ηλιακή Γιόγκα) του Takis

Περισσότερα

Πέμπτη 01/07, 19:00

Μουσικά παιχνίδια στον Θόλο: Εξερευνώντας το σύμπαν του Takis

Περισσότερα