Ακουστικός Περίπατος

Ανακαλύψτε μέσα από τον ακουστικό περίπατο την πορεία του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Takis και τα εμβληματικά έργα του, που εκτίθενται στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερα

Ξεναγήσεις στην έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση

Περιηγηθείτε στην εικαστική έκθεση με εμβληματικά γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα

Πολυαισθητηριακό εργαστήριο: Ανακαλύπτουμε τα χρώματα, τα σχήματα και τα λουλούδια του Takis

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων για τους μικρούς φίλους, η τέχνη του Takis  γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης, νοητικής και  συναισθηματικής ανάπτυξης! 

Περισσότερα

Γλυπτική: Έργα σε κίνηση

Με αφετηρία τα γλυπτά του Takis που εκτίθενται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, σε αυτό το εργαστήρι αντλούμε έμπνευση από το έργο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη και συγκριμένα από την κίνηση που δίνει στα γλυπτά του, από τη χρήση των μαγνητικών πεδίων αλλά και από τον τρόπο που τοποθετεί τα έργα του στο δημόσιο χώρο, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση του κοινού με τον δημόσιο χώρο. 

Περισσότερα

Κόσμος σε Κίνηση: Ο Takis και η 4η Διάσταση

Η διάλεξη θα παρουσιάσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Takis, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους ο γλύπτης ενσωμάτωσε αόρατες ενέργειες ως «τέταρτη διάσταση» στο έργο του.

Περισσότερα

Εισαγωγή στη Solar Yoga (Ηλιακή Γιόγκα) του Takis

Με αφορμή την έκθεση του Takis στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό η σειρά συναντήσεων «Εισαγωγή στη Solar Yoga (Ηλιακή Γιόγκα) του Takis», μία άσκηση που αποτελεί επινόηση του Takis.

Περισσότερα

Μουσικά παιχνίδια στον Θόλο: Εξερευνώντας το σύμπαν του Takis

Το βιωματικό μουσικό εργαστήρι προσκαλεί τα παιδιά στον εικαστικό και ηχητικό κόσμο του Τakis, μέσα από τη γνωριμία και την αλληλεπίδρασή τους με τα Μουσικά γλυπτά του. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες, όπως ο μαγνητισμός, ό ήχος, η συχνότητα, η ενέργεια, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η δόνηση, η ταλάντωση, μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό.

Περισσότερα

Εργαστήριο κίνησης και χορού: σε συνομιλία με τα μουσικά έργα του Takis

Πρόκειται για ένα εργαστήριο κίνησης και χορού με τη χορογράφο της ομάδας Αερίτες, Πατρίσια Απέργη, που σκοπό έχει τη γνωριμία, την εξοικείωση, την αλληλεπίδραση και τη συνομιλία με τα μουσικά έργα του Takis. Αρχικά θα κάνουμε μια εισαγωγή στον μουσικό κόσμο των έργων του καλλιτέχνη προκειμένου να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε την ατμόσφαιρα, την ενέργεια, την τελετουργία και τους «συμπαντικούς ήχους» που γεννούν και δημιουργούν τα έργα αυτά.

Περισσότερα

Εργαστήρι κίνησης: Χορεύουμε σε τροχιά παιχνιδιών με τη φυσική

Ένα εργαστήρι δημιουργικής κίνησης που έχει σαν στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με βασικές έννοιες της φυσικής, μέσα από το βιωματικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό. Οι έννοιες που πραγματεύεται το εργαστήρι έχουν άμεση σχέση με το έργο του Έλληνα γλύπτη Takis, στο οποίο εξερευνά τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις, την αιολική ενέργεια, το φως, το διάστημα και άλλες έννοιες του φυσικού κόσμου. Τα έργα του συχνά αναφέρονται ως κινητικά γλυπτά.

Περισσότερα