Από τις 23 Ιουνίου έως τις 07 Νοεμβρίου 2021 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ) παρουσιάζει μια μεγάλης έκτασης έκθεση με εμβληματικά γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019).

Η έκθεση με τίτλο Τakis: Κόσμος σε Κίνηση, που πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα παρουσιάσει 46 αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ, συστήνοντας, έτσι, μια συνολική παρουσίαση των γλυπτών του για τη νέα γενιά, αλλά και μια καινούργια θεώρηση της σημασίας του έργου του για εκείνους που ήδη το γνωρίζουν. 

credits: ΚΠΙΣΝ / Πάνος Κοκκινιάς, Takis, Αιολικά, Επιχρωματισμένος σίδηρος & αλουμίνιο, 2000, ©Takis Foundation, ADAGP-Paris, ΟΣΔΕΕΤΕ-Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

TAKIS - Βιογραφικό

Γεννημένος  Παναγιώτης Βασιλάκης στην Αθήνα, ο Takis (1925–2019) πέρασε περισσότερα από εβδομήντα χρόνια διευρύνοντας το πεδίο της τέχνης και οδηγώντας το  σε τομείς που προηγουμένως ανήκαν στους  πειραματικούς φυσικούς. Πρωταγωνιστής στο κίνημα της κινητικής τέχνης της δεκαετίας του 1960, φιλοτέχνησε  γλυπτά, πίνακες, παραστάσεις και ηχητικά έργα που ενσωματώνουν αόρατες δυνάμεις ως τέταρτη διάσταση - πιο συγκεκριμένα  τον μαγνητισμό, το δια βίου θέμα μελέτης του.

Διαβάστε περισσότερα

Παράλληλες Δράσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και για ενήλικες, σχολικά προγράμματα, καθώς και ξεναγήσεις με αφετηρία τα γλυπτά του Takis. 

Περισσότερα

Ακουστικός Περίπατος

Ανακαλύψτε μέσα από τον ακουστικό περίπατο την πορεία του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Takis και τα εμβληματικά έργα του, που εκτίθενται στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Ακούστε το audio guide της έκθεσης «Takis: Κόσμος σε Κίνηση» στο Spotify, στο Soundcloud και στο Apple podcasts

Περισσότερα