Μέλη ΚΠΙΣΝ εκτός των Τειχών: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες στο Μουσείο Αφής - Εικόνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γραφής Braille στις 4 Ιανουαρίου, και την δημιουργία του απτικού χάρτη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των δράσεων του ΚΠΙΣΝ για την Προσβασιμότητα, προσκαλούμε τα μικρά μας Μέλη σε μία ειδική επίσκεψη και ξενάγηση αποκλειστικά για τα Μέλη μας, στο μοναδικό Μουσείο Αφής στην Ελλάδα- και μέσα στα 5 Μουσεία Αφής παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε κατά την επίσκεψή μας στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα άτομα με απώλεια όρασης. Αποτελείται από τρεις ενότητες, αρχικά με μία σύντομη θεωρία για την τυφλότητα, τις ανάγκες, τα εμπόδια και την καθημερινότητα των ανθρώπων με απώλεια όρασης, την κινητικότητα τους και τέλος τη γνωριμία με τη γραφή Braille

Σάββατο 22/01 | 12.30 – 14.00
Φάρος Τυφλών – Μουσείο Αφής Ελλάδος (Αθηνάς 17, 17673, Καλλιθέα)

Έως 24 συμμετοχές – (12 παιδιά + 12 γονείς)
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα