Microcosmos: Suzanne Ciani - Εικόνα

Είναι η ηλεκτρονική μουσική η κλασική μουσική του 20ου (και πλέον και του 21ου) αιώνα; Ίσως το ερώτημα να μην προκαλεί πια ιδιαίτερα, έχοντας δει την electronica να αναπλάθεται σε διαφορετικά είδη και να μετασχηματίζεται για διαφορετικούς σκοπούς: πειραματικούς, χορευτικούς, πιο κοντά στην τζαζ, την ποπ ή άλλα genres.

Με τον όρο neoclassical, όμως, έχει επικρατήσει τις τελευταίες δεκαετίες να αναφερόμαστε σε μοντέρνους συνθέτες κλασικής μουσικής που χρησιμοποιούν (ή θέτουν ως βάση) τα ηλεκτρονικά στοιχεία για να αναπτύξουν το έργο τους. 

Τέτοιοι είναι ο ελβετός ακορντεονίστας Mario Batkovic (20/11) και ο ιταλός πολυοργανίστας Federico Albanese (04/12), δύο σημαντικοί καλλιτέχνες των καιρών μας και υψηλοί προσκεκλημένοι του κύκλου συναυλιών Microcosmos που θα γίνουν τους επόμενους μήνες στο ΚΠΙΣΝ.

Πριν από αυτούς, τη σειρά εκδηλώσεων θα ανοίξει η Suzanne Ciani (23/10), πιονέρος της ηλεκτρονικής πρωτοπορίας εδώ και 50 χρόνια με καθοριστικό έργο τόσο στη μουσική σύνθεση όσο και στο sound design.

Τρεις ατμοσφαιρικές βραδιές στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με πρωταγωνιστές τρεις σύγχρονες μουσικές ιδιοφυίες που σε όλη την πορεία τους φρεσκάρουν το avant garde , κάνοντάς το πιο προσιτό, εξερευνώντας παράλληλα τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου.

Suzanne Ciani 

Γεννημένη στην Ιντιάνα και μεγαλωμένη στα νότια προάστια της Βοστόνης, η Suzanne Ciani αποφοίτησε από το Berkeley για να εξελιχθεί σε αληθινή πρωτοπόρο στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 προσωπικά άλμπουμ, έχει συνθέσει αμέτρητα έργα για την τηλεόραση, το σινεμά και τη διαφήμιση, έχει προταθεί για Grammy και την έχουν αποκαλέσει «πρώτη synth ηρωίδα των ΗΠΑ». Όμως, ίσως το σημαντικότερο αποτύπωμά της -πέραν της καινοτόμου δουλειάς της στον τετραφωνικό ήχο - είναι το sound design της καθημερινότητας. Η Ciani χάρισε τη φωνή και τους ήχους της στο θρυλικό φλιπεράκι των 80s, “Xenon”, ενώ σε εκείνη αποδίδεται και ο χαρακτηριστικός pop & pour ήχος των διαφημιστικών της Coca Cola. Τιμήθηκε, επίσης, για την προσφορά της με την εισαγωγή της στο Hall of Fame του περιοδικού Keyboard δίπλα σε ιερά τέρατα των πλήκτρων όπως ο Robert Moog και ο Don Buchla, ενώ το 2017, έκανε πρεμιέρα στο SXSW  το ντοκιμαντέρ A Life in Waves που ακολουθεί τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της. 

Δείτε βίντεο της Suzanne Ciani εδώ.

Κυριακή 23/10, 21.00

ΦΑΡΟΣ

Σημεία προπώλησης:

  • Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό) 

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Παρασκευή 14/10 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει το Σάββατο 15/10 στις 12.00.

 

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€

Μειωμένα εισιτήρια των 10€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30' λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 13/11, 14:00

Παραβάσεις: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Αγάπης Αγώνας Άγονος

Περισσότερα