Storytelling Workshop for adults: Making a story interesting - Εικόνα

Εργαστήριο Storytelling για ενήλικες: Κάνοντας μια ιστορία ενδιαφέρουσα | 2η συνάντηση

Στη δεύτερη συνάντησή μας θα εξερευνήσουμε αφηγηματικά τη θεματική του μήνα Κορίτσια, Γυναίκες, Θηλυκότητες δίνοντας έμφαση στις διαφορετικές έννοιες του φεμινισμού (ως κοινωνικό κίνημα, πολιτικός ακτιβισμός, ηθικό-φιλοσοφικό πλαίσιο), της γυναικείας ενδυνάμωσης και χειραφέτησης.

Στόχοι του βιωματικού εργαστηρίου είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας μας, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της αυτοπεποίθησής μας και η άσκηση του σώματος και της φωνής. Δίνοντας έμφαση στην ομαδικότητα, θα καλλιεργήσουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες (ενεργητική ακρόαση, συναισθηματική νοημοσύνη, ενσυναίσθηση) αλλά πάνω απ’ όλα θα διασκεδάσουμε!

Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Ομάδα 4frontal (Χάρης Κρεμμύδας και Θανάσης Ζερίτης)

Σάββατο 11/3 | 12.00 - 14.00

Makerspace

Για το εργαστήριο του Μαρτίου οι προεγγραφές ανοίγουν την 01/03 στις 12.00
Έως 20 συμμετοχές – μόνο για Μέλη

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

*Καθώς τα εργαστήρια έχουν βιωματικό χαρακτήρα, τα Μέλη προτείνεται να φορούν άνετα ρούχα που να τους επιτρέπουν να κινούνται με ευκολία.

 

Προηγούμενο εργαστήριο:

Φεβρουάριος

Με αφορμή τη θεματική του μήνα Αφήγηση, χρησιμοποιώντας γνωστές τεχνικές από το αφηγηματικό θέατρο, το θέατρο Φόρουμ και τη δημιουργική γραφή θα φτιάξουμε ιστορίες, θα εξερευνήσουμε τη δομή τους και θα προσπαθήσουμε να  ανακαλύψουμε τρόπους για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του θεατή/ακροατή.

Σάββατο 11/02 | 14.00 - 16.00
MAKER SPACE

Λίγα λόγια για τους εισηγητές:

Η ομάδα 4frontal δημιουργήθηκε το 2009 και ασχολείται με τη μεταφορά́ θεατρικών κείμενων ή μη στη σκηνή́, παράγοντας παράλληλα και πρωτότυπα έργα. Αποστολή της ομάδας είναι να ανακαλύψει τις ανάγκες και τα ερωτήματα της εποχής και να τα επικοινωνήσει από σκηνής με μέσα που αφορούν όλους.

Η ομάδα μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 17 παραστάσεις για ενήλικους και 4 για εφήβους στο θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.ά. και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Πρόγραμμα Youth on the Move), υπό́ την αιγίδα της UNESCO. Ακόμη έχει αναλάβει τη συνδιοργάνωση του Bob Theatre Festival ενώ έχει συνεργαστεί με το “Onassis Youth Festival”.

Χάρης Κρεμμύδας

Ο Χάρης Κρεμμύδας είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2011). Έχει σπουδάσει Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MA από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) στο τμήμα Performing Arts Administration με κατεύθυνση στο Theatre Production and Management. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 4frontal. Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην εμψύχωση και ενδυνάμωση ομάδων» του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Ε.Κ.Π.Α.

Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε στο Atlantic Theater Company, στο Drama League, και στο MCC Theatre στο τμήμα του καλλιτεχνικού προγραμματισμού και διαχείρισης.

Ανήκει στην ομάδα εμψυχωτών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Learn Inn).

Θανάσης Ζερίτης

Ο Θανάσης Ζερίτης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης, απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας (2021) και της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών (2011). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 4Frontal από το 2011. Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εκπαίδευση στην εμψύχωση και ενδυνάμωση ομάδων" του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Ε.Κ.Π.Α. Έχει υπάρξει εισηγητής σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση, και σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον ΕΒΕΑ, και έχει συνεργαστεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα με τη Στέγη Γραμμάτων κα τεχνών.  

Τα τελευταία χρονιά ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:00

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα