Εργαστήριο Storytelling για ενήλικες: Κάνοντας μια ιστορία ενδιαφέρουσα

Τον Φεβρουάριο, με αφορμή τη θεματική του μήνα Αφήγηση, χρησιμοποιώντας γνωστές τεχνικές από το αφηγηματικό θέατρο, το θέατρο Φόρουμ και τη δημιουργική γραφή θα φτιάξουμε ιστορίες, θα εξερευνήσουμε τη δομή τους και θα προσπαθήσουμε να  ανακαλύψουμε τρόπους για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του θεατή/ακροατή. 

 

Περισσότερα

Γίνε «Πωλητής για 1 ώρα» με τη Σχεδία στο ΚΠΙΣΝ!

Στον κόσμο του κοινωνικού και εκδοτικού κινήματος κάθε χρόνο οι πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένες από το Διεθνές Δίκτυο Περιοδικών Δρόμου στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου. Σε αυτό το πλαίσιο, τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη διοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις ακριβώς για να αναδείξουν τους πρωταγωνιστές και την ουσία των εντύπων: Τον ίδιο τον άνθρωπο, τον πωλητή που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή.

Περισσότερα

Μέλη ΚΠΙΣΝ Εκτός των Τειχών: Επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 και να ξεναγηθούν σε αυτά από την επικεφαλής του σταθμού Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Περισσότερα

Λέσχη Κινηματογράφου: Η Νύχτα των Βασιλιάδων (2020) του Φιλίπ Λακότ

Υπάρχει κάτι που σχηματίζει τις ζωές μας περισσότερο από τις ιστορίες που λέμε, τις ιστορίες που ακούμε; Τον Φεβρουάριο με αφορμή τη θεματική του μήνα Αφήγηση συζητάμε για την ταινία του Φιλίπ Λακότ «Η Νύχτα των Βασιλιάδων».

Δείτε την ταινία στο Cinobo και ελάτε να τη συζητήσουμε παρέα!

Περισσότερα

Μέλη ΚΠΙΣΝ εκτός των Τειχών: Γνωριμία με τον εικαστικό Γιώργο Κόντη

Στην 4η εικαστική μας επίσκεψη εκτός των τειχών του ΚΠΙΣΝ, θα γνωρίσουμε από κοντά τον ζωγράφο Γιώργο Κόντη στο προσωπικό του studio. Θα συζητήσουμε μαζί του για το έργο και την πρακτική του, και τα συμπεράσματά του γύρω από την αφηρημένη ζωγραφική και τη λειτουργία της ως εικόνα.

Περισσότερα

Εικαστική επίσκεψη Φεβρουαρίου στο Delta Restaurant

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, το Πρόγραμμα Μελών από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Απρίλιο 2023 συνεχίζει τη θεματική δράση εικαστικών επισκέψεων σε δύο άξονες, αποκλειστικά για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ARTWORKS και το Delta Restaurant.

Τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη κατά σειρά περιήγηση.

Περισσότερα

Σύγχρονη Καλλιγραφία για ενήλικες: Δημιουργικά εργαστήρια journaling

Στη δεύτερη συνάντησή μας θα μάθουμε πώς το ημερολόγιό μας μπορεί να είναι όχι μόνο πρακτικό αλλά και αισθητικά ικανοποιητικό. Θα εξασκηθούμε σε τρεις διαφορετικές τεχνικές «καθημερινής» γραφής, τα τυπογραφικά γράμματα, τις μονοκονδυλιές και τις πολυκονδυλιές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού και να βελτιώσουν τον γραφικό μας χαρακτήρα.

Περισσότερα

Σακίδια για οικογένειες: Η Εξερεύνηση αποκλειστικά για τα Μέλη ξεκινά!

Έχεις το σακίδιο των εξερευνητών του ΚΠΙΣΝ;

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν μαζί το ΚΠΙΣΝ και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια για όλη την οικογένεια. 

Περισσότερα

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ: Όπερα από κούνια | Εργαστήριο μουσικοκινητικής για βρέφη

Χορεύοντας και τραγουδώντας με τον μπαμπά και τη μαμά θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα διάφορα ηχοχρώματα και τις τεχνοτροπίες μέσα από τους ήχους της κλασικής μουσικής.

Περισσότερα

Θέσεις αποκλειστικά για Μέλη | Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ: Ο Σαίξπηρ του Βέρντι, ομιλία

 Ομιλία πάνω στον Φάλσταφ του Τζουζέππε Βέρντι

Η ομιλία θα παρακολουθήσει –με τη συνοδεία βιντεοπροβολών– τη συναρπαστική πορεία της σύνθεσης των σπουδαίων έργων μέσα από τη ζωντανή και δημιουργική αλληλογραφία του Βέρντι με τους λιμπρετίστες του. 

Περισσότερα

«Ανδρέας Βουρλούμης ο Αττικός» | Αποκλειστική ξενάγηση για Μέλη από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση σε μία αποκλειστική  ξενάγηση από την Αθηνά Κυριακώδη, ιστορικό τέχνης και συν επιμελήτρια της έκθεσης.

Περισσότερα