Εικαστικό για τη live, διαδικτυακή συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου

Απολαύστε τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

H συναυλία θα είναι διαθέσιμη σε αυτή τη σελίδα από την Παρασκευή 22/01 στις 11.00 έως την Κυριακή 24/01 στις 23.00.

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ζωντανά από τον Φάρο, παρουσίασε διαδικτυακά μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για μια από τις λίγες φορές που το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον κορυφαίο δημιουργό μόνο του επί σκηνής, με τη συνοδεία της κιθάρας του. Ο Σαββόπουλος ερμήνευσε τραγούδια που θα ακουστούν σήμερα όπως πριν 50 χρόνια, πιο επίκαιρα από ποτέ, τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο γιατί επεσήμαναν σε ανύποπτες στιγμές τις βαθύτερες προκλήσεις του εθνικού μας βίου στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, με μελωδίες που αναμειγνύουν εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους. Τραγούδια της ψυχής, της χαράς, της νοσταλγίας και της ελπίδας. Κι όλα αυτά, με έναν τρόπο ζεστό, άμεσο και εγκάρδιο, δηλαδή «Σαββοπουλικό».

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, της Νατάσσας Μποφίλιου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, της Σαβίνας Γιαννάτου και άλλων.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αποτελεί ένα «μουσικό μύθο» για τη χώρα μας. Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί καθιέρωσαν στα νεότερα χρόνια ένα παμπάλαιο είδος που πριν από τον Σαββόπουλο ήταν ακατάτακτο και αταξινόμητο, συγχρονίζοντας έτσι το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής τραγουδοποιίας με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Επίσης, επέλεξε από την αρχή της καριέρας του να σκηνοθετεί ο ίδιος τις παραστάσεις του που έγιναν σημεία αναφοράς τόσο για τη θεατρικότητά τους όσο και για τους χώρους όπου παρουσιάστηκαν. Ο Σαββόπουλος ανακάλυπτε χώρους που είχαν άλλη χρήση, δημιουργούσε μουσικές σκηνές και τις διαμόρφωνε όπως εκείνος οραματιζόταν.

Δείτε ακόμα