Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Παιδικό Βιβλίο | Μαίρη Πόπινς

Τον Ιούνιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται για πρώτη φορά τους μικρούς βιβλιόφιλους στο ραντεβού της Λέσχης Ανάγνωσης με συντονίστρια τη συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη.   Αφορμή για αυτή τη συνάντηση είναι το κλασικό βιβλίο Μαίρη Πόπινς της Πάμελα Λ. Τράβερς. Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες του.

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Παιδικό Βιβλίο | Μαίρη Πόπινς - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Εφηβικό Βιβλίο | Ο ένας και μοναδικός Ιβάν

Τον Ιούνιο συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τη Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους και με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη.  Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε μία ζωντανή συνάντηση στο Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτό το μήνα μαζί είναι Ο ένας και μοναδικός Ιβάν της Κάθριν Απλγκέιτ. Την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 19:00, 22 παιδιά 12-16 ετών θα ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς. 

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Εφηβικό Βιβλίο | Ο ένας και μοναδικός Ιβάν - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Μεταξύ φίλων

Τον Ιούνιο, συνεχίζεται η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ με συντονιστή τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό.  Την Τρίτη 22 Ιουνίου, οι βιβλιόφιλοι δίνουν εκ νέου ραντεβού για να συζητήσουν το βιβλίο που διάβασαν κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε. Η παρέα των αναγνωστών θα έχει και πάλι την ευκαιρία να μοιραστεί εμπειρίες, συναισθήματα και ιδέες, αλλά και να αναπτύξει φιλίες και να ανταλλάξει απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα. Βιβλίο για τον μήνα Ιούνιο: Άμος Οζ, Μεταξύ φίλων 

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Ιουλίου: Στο χείλος της αβύσσου - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Μαΐου: Παιδικό Βιβλίο | Αν ερχόσουν στη Γη

Τον Μάιο συνεχίζεται διαδικτυακά η Λέσχη Ανάγνωσης για τους μικρούς βιβλιόφιλους, με συντονίστρια τη συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη.  Αφορμή για αυτή τη συνάντηση είναι το βιβλίο Αν ερχόσουν στη Γη της Σόφι Μπλάκολ. Κάθε μήνα, τριάντα μέλη 7 έως 10 ετών δίνουν ραντεβού για να ανακαλύψουν μαζί ένα νέο βιβλίο! Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες του.

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Μαΐου: Παιδικό Βιβλίο | Αν ερχόσουν στη Γη - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Μαΐου: Εφηβικό Βιβλίο | Παπούτσια με φτερά

Τον Μάιο συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τη Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους, με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη. Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτόν το μήνα μαζί είναι το Παπούτσια με φτερά της Μαρίας Παπαγιάννη. Γι’ αυτή τη συνάντηση, 30 μέλη από 12 έως 16 ετών, δίνουν διαδικτυακό ραντεβού την Κυριακή 30 Μαΐου στις 13.00, για να ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς.

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Μαΐου: Εφηβικό Βιβλίο | Παπούτσια με φτερά - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Μαΐου: Η κοινή ανθρώπινη μοίρα

Τον Μάιο, συνεχίζεται διαδικτυακά η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ με συντονιστή τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό.  Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, οι βιβλιόφιλοι δίνουν εκ νέου ραντεβού για να συζητήσουν το βιβλίο που διάβασαν κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε. Η παρέα των αναγνωστών θα έχει και πάλι την ευκαιρία να μοιραστεί εμπειρίες, συναισθήματα και ιδέες, αλλά και να αναπτύξει φιλίες και να ανταλλάξει απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα. Βιβλίο για τον μήνα Μάιο: Σάμιουελ Μπάτλερ, Η κοινή ανθρώπινη μοίρα 

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Μαΐου: Η κοινή ανθρώπινη μοίρα - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Απριλίου: Παιδικό Βιβλίο | Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι...

Τον Απρίλιο συνεχίζεται διαδικτυακά η Λέσχη Ανάγνωσης για τους μικρούς βιβλιόφιλους, με συντονίστρια τη συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη.  Αφορμή για αυτή τη συνάντηση είναι το βιβλίο Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι… της Αργυρώς Πιπίνη.

Περισσότερα
Reading Club: Children’s Literature April | Summer, autumn, winter, spring, summer… - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Απριλίου: Εφηβικό Βιβλίο | Το νησί των θησαυρών

Τον Απρίλιο συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τη Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους, με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη. Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτόν το μήνα μαζί είναι Το νησί των θησαυρών του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Γι’ αυτή τη συνάντηση, 30 μέλη από 12 έως 16 ετών, δίνουν διαδικτυακό ραντεβού την Κυριακή 25 Απριλίου στις 13.00, για να ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς.

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Απριλίου: Εφηβικό Βιβλίο | Το νησί των θησαυρών - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης Απριλίου: Tόνιο Κρέγκερ

Τον Απρίλιο, συνεχίζεται διαδικτυακά η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ με συντονιστή τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό.  Τη Δευτέρα 26 Απριλίου, στη δεύτερη συνάντηση με συντονιστή τον Γιάννη Παλαβό, οι βιβλιόφιλοι δίνουν εκ νέου ραντεβού για να συζητήσουν το βιβλίο που διάβασαν κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε. Η παρέα των αναγνωστών θα έχει και πάλι την ευκαιρία να μοιραστεί εμπειρίες, συναισθήματα και ιδέες, αλλά και να αναπτύξει φιλίες και να ανταλλάξει απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα.

Περισσότερα
Λέσχη Ανάγνωσης Απριλίου: Tόνιο Κρέγκερ - Εικόνα