Αγώνες τηλεκατευθυνόμενης ιστιοπλοΐας  - Εικόνα

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα Τηλεκατευθυνόμενης Ιστιοπλοΐας - Hellenic Radio Sailing Division πραγματοποιεί αγώνες για τηλεκατευθυνόμενα ιστιοπλοϊκά σκάφη κλάσης Marblehead στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ.  

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την διεξαγωγή ενός πραγματικού αγώνα ιστιοπλοϊκών σκαφών σε μικρογραφία, με σκάφη κατασκευασμένα από ναυτομοντελιστές. 

Έτσι, το Κανάλι θα μετατραπεί για μερικές ώρες σε έναν μικρό ωκεανό από μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η τηλεκατευθυνόμενη ιστιοπλοΐα ή αλλιώς ραδιοϊστιοπλοΐα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ιστιοπλοΐας τριγώνου με την ουσιαστική διαφορά πως οι κυβερνήτες δεν επιβαίνουν στα σκάφη αλλά τα κατευθύνουν από απόσταση με την χρήση μιας τηλεκατεύθυνσης.

Η κλάση Marblehead είναι αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (World Sailing). Τα σκάφη έχουν ολικό μήκος 1,3 μέτρα και μέγιστο ύψος σχεδόν 3 μέτρα από την καρίνα μέχρι την κορυφή του καταρτιού, κινούνται αποκλειστικά με πανιά εκμεταλλευόμενα τον αέρα, είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής τεχνολογίας και, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις του ναυπηγικού σχεδιασμού, θεωρούνται ως η πιο συναρπαστική κατηγορία για τους λάτρεις του είδους. 

 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ελληνικό Τμήμα Τηλεκατευθυνόμενης Ιστιοπλοΐας

 

Κυριακή 24/10 | 11.00-13.00
Κανάλι  

Είσοδος Ελεύθερη 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 25/02, 17:00

Ο Χρήστος Λούλης διαβάζει Αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου

Περισσότερα