SNFCC Members x Cinobo | Film Club: Honeyland - Εικόνα

Μία φορά τον μήνα, παρέα με την ομάδα των επιμελητών του Cinobo σας προσκαλούμε σε έναν διάλογο αποκλειστικά για Μέλη, που ξεκινά από την παρουσίαση ενός φιλμ, ξεφεύγει από τα όρια ενός «μαθήματος» και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα.

Οι λάτρεις του σινεμά δίνουν ραντεβού στο ΚΠΙΣΝ για να συζητήσουν, να μοιραστούν σκέψεις και να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία την ταινία του μήνα.

Ταινία Ιουνίου: Στη γη του Άγριου Μελιού (Honeyland, 2019)

Υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ και διεθνούς ταινίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η ταινία αποτυπώνει την ισορροπία μέσα στην οικογένεια αλλά και μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης. Ένας προβληματισμός για την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης και την οικολογική συνείδηση.

Περίληψη: Μια γυναίκα χρησιμοποιεί αρχαίες μελισσοκομικές παραδόσεις για να καλλιεργήσει μέλι στα βουνά της Βόρειας Μακεδονίας. Όταν μια γειτονική οικογένεια προσπαθεί να κάνει το ίδιο, γίνεται πηγή έντασης καθώς αγνοούν τη σοφία και τις συμβουλές της.

Festival Gem: Υποψηφιότητα Καλύτερου Ντοκιμαντέρ | Όσκαρ 2020, Υποψηφιότητα Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας | Όσκαρ 2020, Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ | Νύχτες Πρεμιέρας 2019 , Μέγα Βραβείο Επιτροπής | Φεστιβάλ Sundance 2019, Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας Διεθνούς Ντοκιμαντέρ | Φεστιβάλ Sundance 2019

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Συντονιστές:

  • Τάσος Μελεμενίδης, Curation and Acquisitions Manager, Cinobo
  • Θοδωρής Δημητρόπουλος, Σύμβουλος Curation, Cinobo
  • Τάσος Χατζηευφραιμίδης, Curator, Cinobo

Δευτέρα 27/06 | 19.00-21.00

ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Έως 25 συμμετοχές – Για Μέλη και τον καλεσμένο τους

Eίσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για τη συμμετοχή στο SNFCC Members Film Club x Cinobo είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν δει την ταινία του μήνα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία του μήνα μέσω της δωρεάν συνδρομής που σας παρέχουμε στο Cinobo. Οι ταινίες δεν θα προβάλλονται κατά τις συναντήσεις.

Πώς παρακολουθώ την ταινία του μήνα;

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεργάζεται με το Cinobo, προσφέροντας για 3 μήνες + 14 ημέρες δωρεάν συνδρομή σε όλα τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ.

Ενεργοποίηση τρίμηνης συνδρομής:

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό, μπορείτε να επισκεφθείτε το https://cinobo.com/snfcc/. Η προσφορά ισχύει για ενεργοποιήσεις έως τις 15/06. Περισσότερες πληροφορίες και όροι και προϋποθέσεις χρήσης του Cinobo στο https://cinobo.com/campaigns/snfcc/

Πρόγραμμα συναντήσεων Film Club:

  • Απρίλιος: Πέμπτη 28/4, 19.00 – 21.00 | Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
  • Μάιος (Παράσιτα): Δευτέρα 30/5, 19.00 – 21.00 | Buffer Zone
  • Ιούνιος (Στη γη του Άγριου Μελιού):Δευτέρα 27/6, 19.00 – 21.00 | Buffer Zone (υπαίθριος χώρος)

Σχετικά με τους συντονιστές του Film Club:

Τάσος Μελεμενίδης

Σπούδασε Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, βρήκε όμως στο δρόμο του το σινεμά για το οποίο άρχισε να γράφει δειλά από το 2006. Για αρκετά χρόνια έγραφε κριτικές, αφιερώματα και θέματα κινηματογραφικής επικαιρότητας στον Εξώστη, τη Lifo και το Cinemagazine. Συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ως αρχισυντάκτης για το site του Φεστιβάλ, ενώ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε στις ειδικές εκδόσεις του. Σήμερα επιμελείται το πρόγραμμα της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo.

Θοδωρής Δημητρόπουλος

Kριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης με background στον προγραμματισμό φεστιβάλ. Δούλεψε ως προγραμματιστής και ως ειδικός σύμβουλος σε 4 editions του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας κι έπειτα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του σάιτ OneMan.gr κι αργότερα του PopCode.gr, καθώς και σύμβουλος curation για την streaming πλατφόρμα Cinobo. Κριτικές, συνεντεύξεις, αφιερώματα και φεστιβαλική κάλυψή του (από Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Τορόντο και άλλα Φεστιβάλ) έχουν εμφανιστεί παλιότερα στα περιοδικά Σινεμά και Esquire και μετέπειτα στα σάιτ OneMan.gr και News247.gr. Κείμενά του έχουν εμφανιστεί στα περιοδικά Nitro, FREE, Ποπ+Ροκ και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Μέλος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Δράμας 2021. Κριτικός τηλεόρασης για το Flix.gr από το 2012, και κριτικός κινηματογράφου για την εφημερίδα Έθνος (2017-2018) και το ειδησεογραφικό σάιτ News247.gr (από το 2019 ως σήμερα).

Τάσος Χατζηευφραιμίδης

Δικηγόρος και δημοσιογράφος. Έχει αρθρογραφήσει στο Jumping Fish για κινηματογράφο, μουσική και θέατρο από το 2009 έως το 2018. Συνεργάζεται ως κριτικός κινηματογράφου με το Flix.gr από το 2016 κι έχει καλύψει εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Κάρλοβι Βάρι). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως curator στη δημιουργική ομάδα του Cinobo, ενώ φέτος έλαβε μέρος στη γνωμοδοτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:00

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα