SNFCC Members Film Club x Cinobo: Denis Villeneuve's "enemy" - Εικόνα

Μια ταινία δεν τελειώνει στους τίτλους τέλους, αλλά αφήνει πίσω της ένα κόσμο ιδεών και σκέψεων που συχνά θέλουμε να μοιραστούμε με άλλους. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδιάλεξης μπορεί να μας εκπλήξει, αλλά και να αλλάξει την οπτική μας για αυτό που είδαμε.

Παρέα με την ομάδα των επιμελητών του Cinobo προσκαλούμε τα Μέλη μας σε ένα μηνιαίο διάλογο που ξεκινά από την παρουσίαση ενός φιλμ, ξεφεύγει από τα όρια ενός «μαθήματος» και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα.
__
Ο Άνθρωπος Αντίγραφο (Εnemy) (2013)

Από τον Ντενίς Βιλνέβ, σκηνοθέτη του πιο πρόσφατου Dune, με τον Τζέικ Γκίλενχααλ, σε ένα υπνωτικό και σουρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ, βασισμένο στο βιβλίο του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου "Ο άνθρωπος αντίγραφο". Ο ίδιος ο Βιλνέβ έχει δηλώσει πως τη μορφή της γιγάντιας αράχνης που παρουσιάζει στην ταινία, την εμπνεύστηκε από το γλυπτό της Bourgeois, θέλοντας να παρουσιάσει την αράχνη και τον ιστό της ως μια προέκταση για να δημιουργήσει στην ταινία μια πολιτική - κοινωνική αλληγορία. 

Περίληψη: Ένας σκυθρωπός λέκτορας ιστορίας δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος απέναντι στα πάντα. Παρακολουθώντας μια ταινία, βλέπει το "σωσία" του στο πρόσωπο ενός ηθοποιού που παίζει έναν μικρό ρόλο. Η επιθυμία να γνωρίσει τον κλώνο του τον κυριεύει και ξεκινάει να τον αναζητά. Πολύ σύντομα θα τον εντοπίσει. Όταν οι δύο άντρες συναντιούνται, οι ζωές τους επηρεάζουν παράξενα η μία την άλλη.
Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve | Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon, Isabella Rossellini, Tim Post
Festival Gem: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας | Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Τορόντο 2014
__
Αυτό το τρίμηνο θα επικεντρωθούμε στην προβολή ταινιών που αποτελούν «Φεστιβαλικά Διαμάντια», ταινίες που έγιναν γνωστές μέσω των φεστιβάλ, όχι απαραίτητα επειδή πήραν κάποιο μεγάλο βραβείο. Θα συζητήσουμε μεταξύ άλλων για το πώς τα φεστιβάλ έχουν καταφέρει να χτίσουν πορείες σε ταινίες που δύσκολα θα έφταναν αλλιώς στα μάτια μας. Η συζήτηση θα γίνει ανάμεσα στην ταινία, τη φεστιβαλική της πορεία και την επιρροή που αυτή είχε.

Συντονιστές Film Club: 
•    Τάσος Μελεμενίδης, Curation and Acquisitions Manager, Cinobo
•    Θοδωρής Δημητρόπουλος, Σύμβουλος Curation, Cinobo
•    Τάσος Χατζηευφραιμίδης, Curator, Cinobo

Πέμπτη 28/04 | 19.00 – 21.00
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ 

Έως 25 συμμετοχές – μόνο για Μέλη 

Eίσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πώς παρακολουθώ την ταινία του μήνα;

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεργάζεται με το Cinobo, προσφέροντας για 3 μήνες + 14 ημέρες δωρεάν συνδρομή σε όλα τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ.

Ενεργοποίηση τρίμηνης συνδρομής:

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό, μπορείτε να επισκεφθείτε το https://cinobo.com/snfcc/ και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Είστε νέοι συνδρομητές;

  1. Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας πατώντας ΕΓΓΡΑΦΗ.
  2. Στο Check out πατήστε ΕΧΩ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, πληκτρολογήστε τον μοναδικό κωδικό που έχει σταλεί στο email σας και πατήστε ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ.
  3. Ενεργοποιήστε τη συνδρομή σας καταχωρώντας στοιχεία κάρτας και απολαύστε το Cinobo εντελώς δωρεάν για 3 μήνες + 14 ημέρες!

Είστε ήδη συνδρομητές;

Στείλτε τον κωδικό της προσφοράς και το email που έχετε ενεργή συνδρομή στο help@cinobo.com για να ενεργοποιήσουμε το δώρο σας!

Να θυμάστε ότι:

  • Ως Μέλη του ΚΠΙΣΝ, απολαμβάνετε Cinobo εντελώς δωρεάν για 3 μήνες + 14 ημέρες δωρεάν δοκιμής!
  • Για να ενεργοποιήσετε την συνδρομή σας θα χρειαστεί να εισάγετε στην πλατφόρμα του Cinobo στοιχεία κάρτας. Δεν θα γίνει καμία απολύτως χρέωση της κάρτας σας κατά την περίοδο της προσφοράς και διατηρείτε το δικαίωμα να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή.
  • Με την λήξη της προσφοράς, εάν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε συνδρομή θα πρέπει να προβείτε σε ακύρωση της εγγραφής σας μία ημέρα πριν τη λήξη της προσφοράς. Με τη λήξη της προσφοράς, και εφόσον δεν έχετε προβεί σε ακύρωση, η συνδρομή θα διαμορφωθεί αυτόματα στα 7,99€/ μήνα.
  • Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή και κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμής, της προσφοράς και της συνδρομής σας. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Εάν ακυρώσετε κατά τη διάρκεια της προσφοράς, χάνετε την προσφορά και διακόπτεται η συνδρομή σας.

 

Η προσφορά ισχύει για ενεργοποιήσεις έως τις 15/06. Περισσότερες πληροφορίες και όροι και προϋποθέσεις χρήσης του Cinobo στο https://cinobo.com/campaigns/snfcc/

Πρόγραμμα συναντήσεων Film Club:

  • Απρίλιος: Πέμπτη 28/4, 19.00 – 21.00 | Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
  • Μάιος (Παράσιτα): Δευτέρα 30/5, 19.00 – 21.00 | Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΕΒΕ
  • Ιούνιος (Στη γη του Άγριου Μελιού): Θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για τη συμμετοχή στο SNFCC Members Film Club x Cinobo είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν δει την ταινία του μήνα. Οι ταινίες δεν θα προβάλλονται κατά τις συναντήσεις. Για τη συμμετοχή στις μηνιαίες συναντήσεις, δεν είναι απαραίτητη η συνδρομή στο Cinobo.

Είσοδος ελεύθερη για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα των Film Club x Cinobo συναντήσεων και τις ταινίες του μήνα εδώ.

Γίνε Μέλος του ΚΠΙΣΝ εδώ.

__

Σχετικά με τους συντονιστές του Film Club:

Τάσος Μελεμενίδης, Curation and Acquisitions Manager, Cinobo

Σπούδασε Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, βρήκε όμως στο δρόμο του το σινεμά για το οποίο άρχισε να γράφει δειλά από το 2006. Για αρκετά χρόνια έγραφε κριτικές, αφιερώματα και θέματα κινηματογραφικής επικαιρότητας στον Εξώστη, τη Lifo και το Cinemagazine. Συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ως αρχισυντάκτης για το site του Φεστιβάλ, ενώ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε στις ειδικές εκδόσεις του. Σήμερα επιμελείται το πρόγραμμα της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo.

Θοδωρής Δημητρόπουλος, Σύμβουλος Curation, Cinobo

Kριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης με background στον προγραμματισμό φεστιβάλ. Δούλεψε ως προγραμματιστής και ως ειδικός σύμβουλος σε 4 editions του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας κι έπειτα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του σάιτ OneMan.gr κι αργότερα του PopCode.gr, καθώς και σύμβουλος curation για την streaming πλατφόρμα Cinobo. Κριτικές, συνεντεύξεις, αφιερώματα και φεστιβαλική κάλυψή του (από Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Τορόντο και άλλα Φεστιβάλ) έχουν εμφανιστεί παλιότερα στα περιοδικά Σινεμά και Esquire και μετέπειτα στα σάιτ OneMan.gr και News247.gr. Κείμενά του έχουν εμφανιστεί στα περιοδικά Nitro, FREE, Ποπ+Ροκ και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Μέλος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Δράμας 2021. Κριτικός τηλεόρασης για το Flix.gr από το 2012, και κριτικός κινηματογράφου για την εφημερίδα Έθνος (2017-2018) και το ειδησεογραφικό σάιτ News247.gr (από το 2019 ως σήμερα).

Τάσος Χατζηευφραιμίδης, Curator, Cinobo

Δικηγόρος και δημοσιογράφος. Έχει αρθρογραφήσει στο Jumping Fish για κινηματογράφο, μουσική και θέατρο από το 2009 έως το 2018. Συνεργάζεται ως κριτικός κινηματογράφου με το Flix.gr από το 2016 κι έχει καλύψει εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Κάρλοβι Βάρι). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως curator στη δημιουργική ομάδα του Cinobo, ενώ φέτος έλαβε μέρος στη γνωμοδοτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα