Film Club: Persepolis (2007) by Marjane Satrapi - Εικόνα

Δες την ταινία και έλα να τη συζητήσουμε παρέα με τους συντονιστές του Cinobo!

Η Λέσχη Κινηματογράφου Μελών ανανεώνει τις συναντήσεις της και για το 2023! Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, αφιερώνουμε τις δράσεις μας σε όλες τις θηλυκότητες και συζητάμε για την ταινία animation της Μαρζάν Σατραπί και του Βενσάν Παρονό,  «Περσέπολις».

Σύνοψη ταινίας:

Η ήδη κλασική για το είδος του animation μεταφορά του graphic novel της Μαρζάν Σατραπί στη μεγάλη οθόνη από την ίδια τη δημιουργό του, παραμένει ακόμα και σήμερα μια πανέμορφη και διαχρονικά επίκαιρη καταγγελία για την καταπίεση των γυναικών και την επαναστατική ανάγκη για δημιουργία και έκφραση.

Ένα εννιάχρονο κορίτσι μεγαλώνει με την προοδευτική οικογένεια του στην Τεχεράνη των τελών της δεκαετίας του 70, την περίοδο της πτώσης του Σάχη και της ανόδου του θρησκευτικού φανατισμού της ισλαμικής επανάστασης.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Συντονιστές:

  • Τάσος Μελεμενίδης, Curation and Acquisitions Manager, Cinobo
  • Θοδωρής Δημητρόπουλος, Σύμβουλος Curation, Cinobo
  • Ευτυχία Τερζή, Programming Assistant, Cinobo
  • Τάσος Χατζηευφραιμίδης, Curator, Cinobo

 

Τρίτη 28/03 | 19.00 - 21.00
Maker Space 

Έως 25 συμμετοχέςγια Μέλη και τον καλεσμένο τους
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για τη συμμετοχή στο SNFCC Members Film Club x Cinobo είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν δει τις ταινίες του μήνα. Οι ταινίες δεν προβάλλονται κατά τις συναντήσεις.

Πρόγραμμα συναντήσεων Film Club 2023:

  • Ιανουάριος (Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό): Πέμπτη 19/01, 19.00-21.00 | Αίθουσα Πολλαπλών II
  • Φεβρουάριος (Η Νύχτα των Βασιλιάδων): Τρίτη 28/02, 19.00-21.00 | Αίθουσα Πολλαπλών II
  • Μάρτιος (Περσέπολις):  Τρίτη 28/03, 19.00-21.00 | Αίθουσα Πολλαπλών II

Σχετικά με τους συντονιστές του Film Club:

Ευτυχία Τερζή

Η Ευτυχία Τερζή είναι Programming Assistant στο Cinobo. Σπούδασε Πολιτιστική Διαχείριση στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με στόχο να βρίσκεται πάντα όσο πιο κοντά μπορούσε στα κινηματογραφικά πράγματα, αρχικά συμβάλλοντας ερασιτεχνικά σε ιστοσελίδες πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά και μέσω του εθελοντισμού σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας. Εργάστηκε ως βοηθός προγραμματισμού στο Ελληνικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πριν ο δρόμος της να την οδηγήσει στην πρώτη ελληνική streaming πλατφόρμα

Τάσος Μελεμενίδης

Σπούδασε Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, βρήκε όμως στο δρόμο του το σινεμά για το οποίο άρχισε να γράφει δειλά από το 2006. Για αρκετά χρόνια έγραφε κριτικές, αφιερώματα και θέματα κινηματογραφικής επικαιρότητας στον Εξώστη, τη Lifo και το Cinemagazine. Συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ως αρχισυντάκτης για το site του Φεστιβάλ, ενώ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε στις ειδικές εκδόσεις του. Σήμερα επιμελείται το πρόγραμμα της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo.

Θοδωρής Δημητρόπουλος

Kριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης με background στον προγραμματισμό φεστιβάλ. Δούλεψε ως προγραμματιστής και ως ειδικός σύμβουλος σε 4 editions του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας κι έπειτα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του σάιτ OneMan.gr κι αργότερα του PopCode.gr, καθώς και σύμβουλος curation για την streaming πλατφόρμα Cinobo. Κριτικές, συνεντεύξεις, αφιερώματα και φεστιβαλική κάλυψή του (από Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Τορόντο και άλλα Φεστιβάλ) έχουν εμφανιστεί παλιότερα στα περιοδικά Σινεμά και Esquire και μετέπειτα στα σάιτ OneMan.gr και News247.gr. Κείμενά του έχουν εμφανιστεί στα περιοδικά Nitro, FREE, Ποπ+Ροκ και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Μέλος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Δράμας 2021. Κριτικός τηλεόρασης για το Flix.gr από το 2012, και κριτικός κινηματογράφου για την εφημερίδα Έθνος (2017-2018) και το ειδησεογραφικό σάιτ News247.gr (από το 2019 ως σήμερα).

Τάσος Χατζηευφραιμίδης

Δικηγόρος και δημοσιογράφος. Έχει αρθρογραφήσει στο Jumping Fish για κινηματογράφο, μουσική και θέατρο από το 2009 έως το 2018. Συνεργάζεται ως κριτικός κινηματογράφου με το Flix.gr από το 2016 κι έχει καλύψει εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Κάρλοβι Βάρι). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως curator στη δημιουργική ομάδα του Cinobo, ενώ φέτος έλαβε μέρος στη γνωμοδοτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
 

 

 

 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:00

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα