Louise Bourgeois, Maman | Εικαστική Εγκατάσταση: Συνεργασία ΝΕΟΝ & ΚΠΙΣΝ

Το εμβληματικό έργο Maman (1999) της Louise Bourgeois φέρνουν στο ελληνικό κοινό ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η διάσημη γιγαντιαία αράχνη της Bourgeois -ένα από τα έργα που την έκαναν παγκοσμίως γνωστή- θα εκτεθεί στον χώρο της Εσπλανάδας του ΚΠΙΣΝ για διάστημα επτά μηνών, με ελεύθερη, ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό.

-Louise Bourgeois, Maman (1999) σε έκθεση διοργανωμένη από τον οργανισμό NEON και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, Αθήνα, 2022.
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας © The Easton Foundation / Άδεια αναπαραγωγής από τον ΟΣΔΕΕΤΕ, Αθήνα, και τη VAGA at ARS, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Louise Bourgeois (1911-2010)

«H τέχνη είναι εγγύηση πνευματικής ισορροπίας.» 
Louise Bourgeois


Μέσα από την τέχνη της, η Louise Bourgeois εξέφρασε τις βαθύτερες σκέψεις και τους φόβους της, διαχειρίστηκε τα προβλήματά της και έδωσε μορφή στα συναισθήματά της. Στα χαρακτικά, τα σχέδια, τα έργα από ύφασμα, τις εγκαταστάσεις και τα γλυπτά της -για τα οποία έγινε περισσότερο γνωστή- η Bourgeois εξερευνά θέματα ενοχής, φόβου, μνήμης, μητρότητας και αγάπης.

Διαβάστε περισσότερα

Παράλληλες Δράσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιήσει μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων γλυπτικής, παιχνιδιού και σχεδίου για μικρούς και μεγάλους, σχολικά προγράμματα, καθώς και ξεναγήσεις με αφετηρία το εμβληματικό γλυπτό της μεγάλης Αράχνης, Maman, της Λουίζ Μπουρζουά.

 -Louise Bourgeois, Maman (1999), σε έκθεση διοργανωμένη από τον οργανισμό NEON και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, Αθήνα, 2022.
Φωτογραφία: Ναταλία Τσουκαλά © The Easton Foundation / Άδεια αναπαραγωγής από τον ΟΣΔΕΕΤΕ, Αθήνα, και τη VAGA at ARS, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Μάθετε περισσότερα

Σχολικά Προγράμματα για την εικαστική εγκατάσταση Maman

Τα σχολικά προγράμματα με θέμα το γλυπτό “Maman” της Louise Bourgeois στο ΚΠΙΣΝ αντλούν έμπνευση από τον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα που διατρέχει το συνολικό έργο της καλλιτέχνιδας.

Ακολουθώντας την εικαστική διαδρομή της Bourgeois από την παιδική, τη νεανική και τέλος την ώριμη ηλικία, τα εργαστήρια ενσωματώνουν μια σειρά από καλλιτεχνικές πρακτικές με τις οποίες ασχολήθηκε η καλλιτέχνις στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους της ζωής της.

Περισσότερα