Πανδημία: Εξελίξεις σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - «Sports Excellence» που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19. Όλες οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω live streaming από τον Πύργο Βιβλίων.

Περισσότερα
Πανδημία: Εξελίξεις σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο - Εικόνα

Συζήτηση: Συνέργεια και Αναπηρία

Παρακολουθήστε τη συζήτηση:  

Περισσότερα
Συζήτηση: Συνέργεια και Αναπηρία  - Εικόνα

Οι βοηθοί του Σέρλοκ Χολμς

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο Σέρλοκ Χολμς έχει να λύσει πολλά μυστήρια και δεν τα προλαβαίνει όλα. Χρειάζεται βοήθεια - τη δική σου βοήθεια! Δες το βίντεο με τη μυστηριώδη υπόθεση και βάλε τα δυνατά σου! Θα μπορέσεις να λύσεις το γρίφο; Θα μπορέσεις να βρεις το μυστικό; Θα μπορέσεις να γίνεις εσύ ο Βοηθός του Σέρλοκ Χολμς;

Περισσότερα
Sherlock Holmes' helpers - Εικόνα

Το σχολείο του Σέρλοκ Χολμς

Πώς λύνεται ένα μυστήριο; Πώς γίνεται κανείς Σέρλοκ Χολμς;   Σε αυτό το ζωντανό εργαστήριο τα παιδιά μαθαίνουν να λύνουν μυστήρια, λειτουργώντας «σαν τον Σέρλοκ Χολμς». Αρχικά εξασκούνται σε παιχνίδια γνώσεων, παρατηρητικότητας και μνήμης. Στη συνέχεια, μαθαίνουν να αναλύουν ένα μυστήριο στα επί μέρους στοιχεία του. Και, τέλος, αντιμετωπίζουν ένα κανονικό, σύνθετο μυστήριο εφαρμόζοντας όλα όσα έμαθαν!

Περισσότερα
The school of Sherlock Holmes - Εικόνα

Εικαστικό κέντημα: Χριστουγεννιάτικες βελονιές στο ΚΠΙΣΝ

Τα εργαστήρια εικαστικού κεντήματος έρχονται διαδικτυακά με γιορτινή διάθεση! Σε αυτά τα δύο εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες των γιορτών, θα κεντήσουμε δύο σχέδια εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, το χριστουγεννιάτικο στεφάνι και το ελληνικό καράβι. Το εργαστήριο είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το κέντημα, ενθουσιάζοντας όμως και τους πιο έμπειρους.

Περισσότερα
Creative Embroidery: Christmas stitches at the SNFCC - Εικόνα