Cosmos: I Solisti Veneti & Μαρίτα Παπαρίζου - Εικόνα

Το θείο πάθος και ο μύθος στην όπερα

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται για δεύτερη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Σολίστες της Βενετίας (I Solisti Veneti), την πιο φημισμένη Ορχήστρα Δωματίου της Ιταλίας, μαζί με τη διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του Θείου και του Μύθου. Την ορχήστρα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Giuliano Carella.

Οι μουσικές του Antonio Vivaldi θα συνυπάρξουν με αυτές του George Frideric Handel και του Nicola Porpora, η όπερα με το ορατόριο, τις σερενάτες και τα κονσέρτα, αλλά και η αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία με τη θρησκευτική λατρεία.  Κατά αυτόν τον τρόπο, οι Σολίστες της Βενετίας και η ζεστή φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου θα προσπαθήσουν να μας αποδώσουν μια ανθολογία της μπαρόκ μουσικής και της θεματικής της, κληρονομιάς της Αναγέννησης και των ιδεωδών της Camerata Fiorentina.

Η ορχήστρα «I Solisti Veneti» ιδρύθηκε στην Πάδοβα το 1959 από τον Claudio Scimone, μαθητή του Δημήτρη Μητρόπουλου. Ο Claudio Scimone παρέμεινε Διευθυντής της μέχρι τον θάνατο του τον Σεπτέμβριο του 2018. Κάτω από την καθοδήγηση του, η ορχήστρα γρήγορα αναγνωρίστηκε διεθνώς από κοινό και κριτικούς και έγινε γνωστή κυρίως ερμηνεύοντας ιταλική μπαρόκ μουσική, παρουσιάζοντας  και ηχογραφώντας πολλά έργα των Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni, Francesco Geminiani, Benedetto Marcello και Giuseppe Tartini. 

Μέχρι σήμερα, οι Σολίστες της Βενετίας έχουν δώσει περισσότερα από 6.000 κοντσέρτα σε πάνω από 90 χώρες, έχουν λάβει μέρος στα σπουδαιότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, έχουν ηχογραφήσει περισσότερα από 350 LP, CD και DVD, έχουν τιμηθεί με δεκάδες βραβεία (συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Grammy και του βραβείου «Una Vita per la Musica» για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους προσφοράς) και έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές και σολίστες της εποχής μας, όπως οι Placido Domingo, Andrea Bocelli, José Carreras, June Anderson, Marilyn Horne, Ruggero Raimondi, Samuel Ramey, Lucio Dalla και Massimo Ranieri.

Η Μαρίτα Παπαρίζου έχει συνεργαστεί με τους Σολίστες της Βενετίας,  πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες ανά την Ευρώπη, καθώς και στον βραβευμένο προσωπικό της δίσκο Vivaldi ma non solo.

M. Δευτέρα 10/04 | 20.30 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ 

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
• διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services 
• τηλεφωνικά: 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων)
• στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό) 

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει στις 20/03 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει στις 21/03 στις 12.00.

Εισιτήρια:
Ζώνη Α - γενική είσοδος €15
Ζώνη B -  γενική είσοδος €10, μειωμένο €5

Μειωμένα εισιτήρια δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, ανήλικοι έως και 17 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Παιδιά και συνοδοί ΑμεΑ μπορούν να καθίσουν με μειωμένο εισιτήριο, μαζί με τους συνοδούς τους, σε κάθε ζώνη.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας). 

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο info@ticketservices.gr και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 6 ετών.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte.

Χορηγός συναυλίας: Mapei

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

 

Δείτε ακόμα

Σάββατο 08/04, 19:00

Παραβάσεις: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Το Ημέρωμα της Στρίγγλας

Περισσότερα