Λέσχη Ανάγνωσης Ιουλίου: Παιδικό Βιβλίο | Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει - Εικόνα

Το καλοκαίρι συνεχίζεται το ραντεβού της Λέσχης Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού για τους μικρούς βιβλιόφιλους, και υποδέχεται νέα συντονίστρια, τη θεατροπαιδαγωγό Άρτεμη Μάνου

Αφορμή για τη συνάντηση του Ιουλίου είναι το βιβλίο «Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει» της Χουάνγκ Σουν-Μι .

Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες του.

Το βιβλίο:
«Η Μπουμπουκίτσα ήταν κότα προορισμένη να γεννάει αυγά, πράγμα που σήμαινε ότι την εξέτρεφαν γι΄αυτόν ακριβώς το σκοπό∙ για τα αυγά της». 

Είναι ζωή αυτή; Να υπάρχεις μόνο για να γεννάς αυγά; Και μάλιστα αυτά τα αυγά να σου τα παίρνουν για να τα εκμεταλλευτούν στην αγορά; Τι μπορεί να κάνει μια κότα που η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη; Μπορεί να αλλάξει αυτή τη μοίρα; Μπορεί να αντιδράσει; Μπορεί να ονειρευτεί; Μπορεί μια κότα να ονειρευτεί; Αυτά και άλλα θα αναρωτηθούμε διαβάζοντας το βίβλίο που επιλέξαμε για αυτό το μήνα.

«Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει», ένα βιβλίο γραμμένο σε γλώσσα απλή και κατανοητή, είναι μια αλληγορία για τη ζωή, που μπορεί να παρασύρει τους μικρούς αναγνώστες σε έναν κόσμο γεμάτο περιπέτειες, πάθος, αφοσίωση, ανθρωπιά και αγάπη Ένα κόσμο όπου μπορεί κανείς –παρ’όλες τις δυσκολίες– να εκπληρώσει τα όνειρά του. Αρκεί να το θέλει.

Και αν σας φαίνεται λίγο μεγάλο, ξεκινήστε από την αρχή, χωρίς άγχος για το τέλος και βλέπουμε...Γιατί καμιά φορά...δεν ξέρεις...τι μπορεί να καταφέρεις! Μαζί πάντως θα δοκιμάσουμε να ακολουθήσουμε τη Μπουμπουκίτσα στο ταξίδι της και γιατί όχι να τη ζωντανέψουμε μέσα από σκέψεις, λέξεις και παιχνίδια. Γι’ αυτό μη ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου ένα ολόδικό σου όνειρο (κι αν το γράψεις σε ένα χαρτί, φέρ’ το μαζί σου, να ονειρευτούμε παρέα!).

Η συγγραφέας:
Η συγγραφέας του βίβλου Χουάνγκ Σουν-Μι γεννήθηκε στη Νότια Κορέα και η συγγραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1995 με αυτό ακριβώς το βιβλίο που θα διαβάσουμε, το οποίο έγινε παγκόσμιο best seller και μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα στην Κορέα και σήμερα διδάσκει Λογοτεχνία στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Σεούλ.

Η συντονίστρια της Παιδικής Λέσχης:
Η Άρτεμις Μάνου είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας (κατεύθυνση Γλωσσολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α, ΜΑ στη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως Ξένης/Δεύτερης Γλώσσας και απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βασίλη Διαμαντόπουλου. Αν και εργάστηκε για μερικά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και ως ηθοποιός, από το 2009 συνδύασε την αγάπη της για το θέατρο και τα παιδιά δουλεύοντας ως εμψυχώτρια και σκηνοθέτης θεατρικών ομάδων. Έχει συνεργαστεί με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου γράφοντας θεατρικά έργα και σκηνοθετώντας εφηβικές παραστάσεις και υπήρξε συνεργάτης στο πρόγραμμα βιωματικής μάθησης «Σύγχρονη Τέχνη: πρώτα ζεις... μετά κατανοείς» που πραγματοποίησε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε δημοτικά σχολεία, οργανώνοντας μαζί με τη Τζένη Αργυρίου, τον Ανδρέα Κασάπη και τη Μυρτώ Τίκωφ εργαστήρια για δημιουργική έκφραση πάνω σε ερεθίσματα σύγχρονης τέχνης. Από το 2017 εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς. Έχει γράψει συνολικά 15 θεατρικά έργα για εφήβους. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της έχει το πρόγραμμα Εθνικού Θεάτρου «Θέατρο στην Ελληνικά» στο οποίο συμμετείχαν έφηβοι πρόσφυγες και Έλληνες. Το θεατρικό έργο «Το Ταξίδι» που έγραψε με το Βαγγέλη Κυριακού εντάχθηκε στο ρεπερτόριο του Μικρού Εθνικού το 2018. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αλλά ονειρεύεται να ζήσει και σε πολλά άλλα μέρη -μαζί με την οικογένειά της. 

Παρασκευή 23/07
19.00-20.15
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για παιδιά 7 έως 10 ετών 
Έως 27 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή  

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 02/07 στις 12.00

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι απαραίτητο όσοι/όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα.

Το βιβλίο «Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. 

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το παιδικό βιβλίο της Λέσχης Aνάγνωσης Ιουλίου, έχει επιλεγεί από το Προσωπικό της ΕΒΕ.

 

 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.

Δείτε ακόμα

Πέμπτη 01/07, 19:00

Μουσικά παιχνίδια στον Θόλο: Εξερευνώντας το σύμπαν του Takis

Περισσότερα

Τρίτη 27/07, 19:00

Λέσχη Ανάγνωσης Ιουλίου: Στο χείλος της αβύσσου

Περισσότερα

Τρίτη 20/07, 19:00

Λέσχη Ανάγνωσης Ιουλίου: Εφηβικό Βιβλίο | Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Περισσότερα