Δράση για παιδιά: Τα Λουλούδια του Μάη - Εικόνα

Η Παρέα του Δάσους έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού και καλεί τις οικογένειες να ανακαλύψουν το Πάρκο με περιβαλλοντικά και αισθητηριακά παιχνίδια, ακολουθώντας τα ερεθίσματα του φυσικού περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι παίζουμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε βιωματικά για εμάς και τη φύση μας!

Σε αυτή τη συνάντηση εξερευνούμε το Μεσογειακό κήπο του ΚΠΙΣΝ ανακαλύπτοντας -εκτός από τα χαρακτηριστικά της εποχής- στοιχεία για τη χλωρίδα και την πανίδα του κήπου, καθώς και για τον τρόπο κατασκευής και διατήρησης του.

Μέσα από το εξαιρετικό παράδειγμα της δημιουργίας του Μεσογειακού κήπου, ανακαλύπτουμε πώς η φύση και ο άνθρωπος μπορούν να αλληλοβοηθηθούν, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Τέλος, προετοιμάζουμε τον ερχομό της Άνοιξης, φτιάχνοντας σπορεία και φυτεύοντας σπόρους εποχιακών λαχανικών για να τα πάρουμε στο σπίτι μας! 

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Παρέα του Δάσους 
 

Σάββατο 19/02 & Κυριακή 20/02
11.00-13.00  

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 

Για οικογένειες με παιδιά 4 έως 12 ετών| Συνολικά έως 30 άτομα
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Ηλεκτρονική προεγγραφή (19/02)
Ηλεκτρονική προεγγραφή (20/02)

Για τη δραστηριότητα στις 19/02, οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 11/02 στις 12.00
Για τη δραστηριότητα στις 20/02, οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 11/02 στις 12.00

 

Για την είσοδο του κοινού στον χώρο της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες από 17 ετών και κάτω θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test (48 ωρών), PCR (72 ωρών) ή self test αρνητικού αποτελέσματος (24ωρών). Ενώ για τους συμμετέχοντες από 18 ετών και άνω είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού rapid test (48 ωρών) ή PCR (72 ωρών). Από τον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 εξαιρούνται όσοι ενήλικοι και ανήλικοι διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με ισχύ 2 έως 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Δείτε ακόμα