Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο | Το αγόρι στο θεωρείο - Εικόνα

Τον Ιανουάριο, έρχεται η δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για εφήβους, με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη.

Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτόν το μήνα μαζί είναι το Αγόρι στο θεωρείο, της Αγγελικής Δαρλάση

Γι’ αυτή τη συνάντηση, 30 μέλη από 12 έως 16 ετών, δίνουν διαδικτυακό ραντεβού την Κυριακή 31 Ιανουαρίου για να ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς. 

Μην ανησυχείς αν δεν προλάβεις να διαβάσεις όλο το βιβλίο ή αν δεν ήρθες στην προηγούμενη συνάντησή μας: έτσι κι αλλιώς, κάθε μήνα, η Στέλλα θα δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουμε όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, η παρέα που θα έχει διαβάσει το βιβλίο (έστω, το μισό!) θα συναντιέται για να ανταλλάξει σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες, με αφετηρία αυτό που διαβάσαμε -είτε μας άρεσε πολύ, είτε όχι και τόσο.

Λίγα περισσότερα λόγια για το βιβλίο του Ιανουαρίου 

Το Αγόρι στο θεωρείο έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εφηβικού - Νεανικού Βιβλίου από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και αποτελεί την ιδανική αφορμή για να κάνουμε μια βουτιά σε δύσκολα θέματα όπως η απώλεια, ο πόνος, η προσφυγιά, αλλά και η παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς. 

Η ιστορία που αφηγείται είναι εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922, και έχει ως πρωταγωνιστές τον Δρόσο και την Αρετή, αλλά και ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, µια κοπέλα που καθηµερινά ράβει και ξηλώνει το πέπλο του νυφικού της µέσα σ’ ένα διάφανο δάσος από ανθισµένες κερασιές, έναν ηλικιωµένο µε το κανονάκι του, ένα βουβό κορίτσι που όµως τραγουδάει και τον Άριελ, το αιθέριο πνεύµα από την Τρικυµία, του Σαίξπηρ -αφού όταν ζεις σ’ ένα θέατρο, η ζωή, τελικά, µπορεί να παίρνει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα.

Λίγα περισσότερα λόγια για τη Στέλλα 

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Τελείωσε (ένας Θεός ξέρει πώς) τη Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και μετά σπούδασε Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο. Δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, ενώ παράλληλα έγραφε και σε άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, το ίντερνετ και την κοινωνική αλλαγή. Είναι επίσης (ουφ!) συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Έχει γράψει τα βιβλία:  Κοιλίτσα.com,  Ήθελα μόνο να χωρέσω, 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο (και πώς μπορείς να τις αλλάξεις κι εσύ) και την σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.

Μέσω Zoom

Κυριακή 31/01, 13.00
Η διαδικτυακή συμμετοχή θα είναι διαθέσιμη μέσα από τον σύνδεσμο που θα λάβουν οι πρώτοι/ες 30 που θα δηλώσουν συμμετοχή 

Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών

Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 08/01 στις 12.00.

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα (έστω, το μισό!).

Το βιβλίο «Το αγόρι στο θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 25/01, 18:30

Λέσχη Ανάγνωσης: Το στρίψιμο της βίδας

Περισσότερα

Τετάρτη 13/01, 19:00

Πρόσωπα του ήρωα: Αναγνώσεις | Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει τον Ουίλιαμ Ουίλσον του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Περισσότερα

Πέμπτη 21/01, 17:30

Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωές μου

Περισσότερα