Members' Events: SNFCC Members x Artworks x Delta Restaurant - Εικόνα

Μία θεματική δράση εικαστικών επισκέψεων σε δύο άξονες, αποκλειστικά για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ

Delta είναι το 4ο κεφαλαίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου. Ένα τρίγωνο, δηλαδή, με τις 3 πλευρές του σε απόλυτη αρμονία. Ακριβώς όπως το εστιατόριο Delta. Ένα project που διαμορφώνεται με βάση 3 αρχές: Γαστρονομία, Βιωσιμότητα, Πολιτισμός.

Με αφορμή τον πολιτιστικό άξονα της λειτουργίας του, το Delta ως πλατφόρμα προβολής σύγχρονων εικαστικών, συνεργάζεται με την ARTWORKS, με σκοπό την ανάδειξη έργων Ελλήνων εικαστικών στον χώρο του. Τα έργα, τα οποία εναλλάσσονται ανά χρονιά, έρχονται να προστεθούν στον χώρο οργανικά, ως μέρος του τοπίου. Ακολουθώντας την ιδέα της αειφορίας, μας προσκαλούν να σκεφτούμε την τέχνη ως μέρος ενός πολυποίκιλου οικοσυστήματος με αλληλεξαρτώμενους παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πρόγραμμα Μελών συνθέτει αποκλειστικά για τα Μέλη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μία θεματική δράση επισκέψεων από τον Νοέμβριο 2021 έως και τον Μάρτιο 2022. Οι επισκέψεις δομούνται ανάμεσα σε δύο παράλληλους άξονες: αρχικά στον χώρο του Delta, όπου μέσα από μηνιαίες ξεναγήσεις θα παρουσιαστούν τα έργα των 5 συμμετεχόντων καλλιτεχνών, και στη συνέχεια εκτός των Τειχών του ΚΠΙΣΝ, στα προσωπικά studios ή σε εκθεσιακούς χώρους των ανερχόμενων εικαστικών. 

Κατά τις επισκέψεις μας στο Delta, θα μιλήσουμε για την πρωτοβουλία και τη φιλοσοφία της σύμπραξης του Delta και της ARTWORKS καθώς θα ξεναγηθούμε στα επιλεχθέντα έργα των 5 καλλιτεχνών, που εντάσσονται αρμονικά στον χώρο του εστιατορίου. Εν συνεχεία, κατά τις επισκέψεις στα studios των καλλιτεχνών, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον κάθε εικαστικό που θα μας υποδεχθεί στον χώρο του και θα συζητήσουμε μαζί του.

Η δράση είναι αφιερωμένη σε όλα τα Μέλη μας που αγαπούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό, και θέλουν να εντρυφήσουν στην έννοια της εικαστικής δημιουργίας και την πρακτική της, σε κάθε μορφή. Απευθύνεται επίσης σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τους σύγχρονους πρεσβευτές της εγχώριας εικαστικής σκηνής.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Πέτρος Μώρης, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Κατερίνα Κομιανού, Μανώλης Δασκαλάκης Λεμός και Δημήτρης Εφέογλου

Οι 5 καλλιτέχνες που παρουσιάζουν φέτος τη δουλειά τους έχουν βραβευτεί από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ARTWORKS χάρη στην ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Επισκέψεων:

Νοέμβριος:
Δευτέρα 8/11, 18.00 | 1η Επίσκεψη στο Delta Restaurant
Σάββατο 20/11, 12.30 | Εκτός των Τειχών: Πέτρος Μώρης- Ατομική έκθεση στο Radio Athènes
Δεκέμβριος:
Δευτέρα 6/12, 18.00 | 2η Επίσκεψη στο Delta Restaurant
Πεμπτη 09/12, 18.30 | Εκτός των Τειχών: Studio Visit | Meet the Artist: Μαλβίνα Παναγιωτίδη
Ιανουάριος:
Δευτέρα 10/01, 18.00 | 3η Επίσκεψη στο Delta Restaurant
Σάββατο 15/01, 12.30 | Εκτός των Τειχών: Studio Visit | Meet the Artist: Κατερίνα Κομιανού
Φεβρουάριος:
Δευτέρα 07/02, 18.00 | 4η Επίσκεψη στο Delta Restaurant
Σάββατο 12/2, 12.30 | Εκτός των Τειχών: Studio Visit | Meet the Artist: Μανώλης Δασκαλάκης Λεμός
Μάρτιος:
Δευτέρα 21/03, 18.00 | 5η Επίσκεψη στο Delta Restaurant
Σάββατο 12/3, 12.30 | Εκτός των Τειχών: Studio Visit | Meet the Artist:  Δημήτρης Εφέογλου

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. 

Οι επιπλέον ημερομηνίες για τις μηνιαίες επισκέψεις στα έργα του Delta Restaurant θα ανακοινωθούν σύντομα.

Eίσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή*

*Οι προεγγραφές για τις μηνιαίες επισκέψεις μας, ξεκινούν στην αρχή έκαστου μήνα. Η ενημέρωση γίνεται μέσω του SNFCC Members Newsletter.

Η δράση αποτελεί μία συνεργασία του Προγράμματος Μελών του ΚΠΙΣΝ με το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ARTWORKS και το Delta Restaurant.

Για την είσοδο και συμμετοχή του κοινού στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, είναι απαραίτητη η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών. 

Δείτε ακόμα