Λέσχη Ανάγνωσης: Μονόγραμμα

Τον Φεβρουάριο, η Λέσχη Ανάγνωσης, με συντονίστρια την ποιήτρια και μεταφράστρια  Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, πραγματοποιείται και διαδικτυακά! Την τελευταία Δευτέρα του μήνα, 28 Φεβρουαρίου, οι βιβλιόφιλοι δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ για να συζητήσουν το βιβλίο που διάβασαν κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε. Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση  διαδικτυακά μέσω Zoom!

Περισσότερα
Reading Club: The Monogram - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο | Το παιδί που στο κεφάλι του φύτρωσε ένα δέντρο

Τον Φεβρουάριο το ραντεβού της Λέσχης Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού για τους μικρούς βιβλιόφιλους με συντονίστρια τη θεατροπαιδαγωγό Άρτεμη Μάνου, θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά!  Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Το παιδί που στο κεφάλι του φύτρωσε ένα δέντρο» της Ροδούλας Παππά. 

Περισσότερα
Reading Club: Children’s Book | The Boy with the Tree - Εικόνα

Δράση για οικογένειες: Ανακαλύπτουμε το Πάρκο και φτιάχνουμε το δικό μας σπορείο

Η Παρέα του Δάσους έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού και καλεί τις οικογένειες να ανακαλύψουν το Πάρκο με περιβαλλοντικά και αισθητηριακά παιχνίδια, ακολουθώντας τα ερεθίσματα του φυσικού περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι παίζουμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε βιωματικά για εμάς και τη φύση μας!

Περισσότερα
Δράση για παιδιά: Τα Λουλούδια του Μάη - Εικόνα

Εργαστήριο εικαστικού κεντήματος: Εικόνες από το ΚΠΙΣΝ

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για δύο μοναδικές συναντήσεις, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 5 χρόνια Κέντρο Πολιτισμού!

Περισσότερα
Creative Embroidery Workshop: Snapshots from the SNFCC - Εικόνα

Εργαστήριο κολάζ: Φτιάξε τη δική σου αφίσα!

Αντλώντας υλικό από το πλήθος των αφισών του Κέντρου Πολιτισμού, πραγματοποιούμε ένα εργαστήριο κολάζ, στο οποίο οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται εκτυπωμένες φωτογραφίες και κείμενο (λέξεις, γραμματοσειρές, σύμβολα) με σκοπό να συνθέσουν την δική τους αφίσα για το πιο αινιγματικό καλλιτεχνικό γεγονός που πρόκειται να λάβει χώρα στο ΚΠΙΣΝ.  Έτσι, μαθαίνουν τα βασικά βήματα σχεδιασμού μιας εικαστικής αφίσας, του τρόπου δηλαδή που μια ιδέα αποκτά ξεχωριστή οπτική μορφή προκειμένου να μεταφέρει ένα μήνυμα ή μια πληροφορία.

Περισσότερα
Collage Workshop: Create your own poster! - Εικόνα

Εργαστήρια λάθους: Zoom in στο ΚΠΙΣΝ

Τα εργαστήρια λάθους, από τα πιο δημοφιλή εικαστικά εργαστήρια του Κέντρου Πολιτισμού, επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 5 χρόνια Κέντρο Πολιτισμού, για μία εορταστική συνάντηση, στην οποία όλα τα λάθη επιτρέπονται, η φαντασία οδηγεί και η προσωπική έκφραση ανθίζει. Αντλούμε έμπνευση από τις πιο επιδραστικές φωτογραφίες των επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού και τις χρησιμοποιούμε ως φόντο για να φτιάξουμε το πορτρέτο μας. 

Περισσότερα
Mistake Labs: Zoom in on SNFCC - Εικόνα

Καθημερινές ιστορίες από το ΚΠΙΣΝ: Ένα εικαστικό βιβλίο | Εργαστήριο Sketchbook

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από το Κέντρο Πολιτισμού, οι καθημερινές σας ιστορίες;  Πώς θα θέλατε να τις αποτυπώσετε σε σχέδιο; 

Περισσότερα
Everyday stories from the SNFCC: A visual art book | Sketchbook Workshop - Εικόνα

Στίχος... ελεύθερος

Κάθε χρόνο, σε κάθε εθνική γιορτή, στις παρελάσεις, σε διακρίσεις αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες ακούμε και τραγουδάμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Ένα τραγούδι πολύ γνωστό σε όλους μας το οποίο μας προκαλεί ρίγος και συγκίνηση. Τι είναι όμως αυτό το τραγούδι; Ποιος το έγραψε και τι σημαίνουν οι στίχοι του; Μια ιστορία που ξεκίνησε από τη Ζάκυνθο, τυπώθηκε στο Μεσολόγγι και αργότερα μελοποιήθηκε στην Κέρκυρα.»

Περισσότερα
Freedom... of Verse - Εικόνα