Πρόγραμμα

Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου

Κουιντέτο Δημήτρη Καλαντζή

The Wayne Escoffery Quartet

Fireflies in the Night

SNFCC RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον

Ο Γκάρι Κασπάροφ παίζει σκάκι με τη νέα γενιά της Ελλάδας

Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά

Fireflies in the Night

Προβολή ταινίας για το ΚΠΙΣΝ

Από τη Γη στον Ουρανό

Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης

Δημιουργικά προγράμματα για παιδιά

Fireflies in the Night

Πώς θα φτάσετε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, για τις ημέρες των εκδηλώσεων, θα διαθέτει 3  εισόδους για πεζούς μόνον, επί της οδού Ευριπίδου

  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
Mε λεωφορείο

Από Κέντρο

Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).

Από Παραλία

Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα. Στην έξοδο ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το ΚΠΙΣΝ.

 

Με Μετρό και Shuttle bus

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων, θα προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, θα ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου, και αντίστροφα. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κάθε 20’ περίπου, από τις 18.00 μέχρι τις 00.00.

Με Τραμ

Αποβιβάζεστε στη στάση «Δέλτα Φαλήρου» και κινείστε προς τη θάλασσα μεταξύ του γηπέδου και της Εσπλανάδας, έως ότου συναντήσετε τη σκάλα η οποία σας ανεβάζει στο επίπεδο της Εσπλανάδας, όπου και ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το ΚΠΙΣΝ.

Με ποδήλατο

Διατίθενται περιορισμένες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, στις εισόδους του εργοταξίου.

Η στάθμευση των ποδηλάτων στους παραπάνω χώρους τελεί υπό την ευθύνη του ιδιοκτήτη/κατόχου τους για οποιαδήποτε ζημία προκύψει (κλοπή, φθορά κλπ). 

Με αυτοκίνητο

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων παραχωρείται δωρεάν χώρος στάθμευσης στο παρακείμενο πάρκινγκ του Τάε Κβον Ντο (προς Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου) για συγκεκριμένες ώρες που ορίζονται από το ΚΠΙΣΝ.

Η χρήση του χώρου θα επιτρέπεται μόνο σε ασφαλισμένα οχήματα. Οι επισκέπτες θα φτάνουν πεζή από εκεί μέχρι την κεντρική είσοδο μέσω της Εσπλανάδας (χώρος εργοταξίου) ή με shuttle buses από το οδικό δίκτυο. Τα shuttle buses προσφέρονται για άτομα με δυσκολία στην κίνηση και θα αναχωρούν από το χώρο στάθμευσης του γηπέδου για την κεντρική είσοδο του ΚΠΙΣΝ ανά 20’ περίπου, από τις 18:00 έως τις 00:00.

Η στάθμευση των οχημάτων στους παραπάνω χώρους τελεί υπό την ευθύνη του ιδιοκτήτη / κατόχου τους για οποιαδήποτε ζημία προκύψει (κλοπή, φθορά κλπ).

Το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ολοκληρώνεται και παραδίδεται ως δώρο στην Ελληνική Πολιτεία το 2016, προσφέροντας ένα νέο τόπο για τον 21ο αιώνα. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο απλώνεται σε έκταση 170 στρεμμάτων και καλύπτει το 85% της επιφάνειας του ΚΠΙΣΝ. Ένας χώρος ανοιχτός, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, κατά τη μελλοντική του λειτουργία, θα φιλοξενεί πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ύψους €566 εκατομμυρίων) και συνιστά ταυτόχρονα παράδειγμα επωφελούς σύμπραξης κράτους και ιδιωτικού τομέα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.